Rusia a pierdut peste 400 de tancuri, 533 de sisteme de artilerie și aproape 30.000 de soldați doar în decembrie

Rusia a pierdut peste 400 de tancuri, 533 de sisteme de artilerie și aproape 30.000 de soldați doar în decembrie

Rusia a pierdut peste 400 de tancuri, 533 de sisteme de artilerie și aproape 30.000 de soldați în decembrie, potrivit noilor cifre ale armatei ucrainene, citate de Newsweek .

Trupele Moscovei au pierdut 359.230 de soldați de la lansarea invaziei sale la scară largă a țării, la 24 februarie 2022, au anunțat duminică forțele armate ucrainene.

La începutul lunii decembrie, această cifră era de 330.040 soldați, ceea ce înseamnă că armata rusă a pierdut 29.190 de luptători în această lună.

De asemenea, Rusia a pierdut 413 tancuri și 533 de sisteme de artilerie pe parcursul lunii decembrie, potrivit Kievului.

Kremlinul nu oferă un total curent al pierderilor ucrainene raportate, dar a precizat sâmbătă că 660 de soldați ucraineni au fost eliminați în ultima zi.

Newsweek nu a putut verifica în mod independent aceste informații, dar ele reprezintă cel mai recent indicator al prețului pe care aproape doi ani de război l-au avut asupra armatei rusești pe uscat, precum și pe mare și în aer.

"Este foarte dificil să determini numărul de victime într-un conflict în curs de desfășurare, deoarece ambele părți vor încerca să păstreze datele secrete și să umfle numărul de victime ale adversarului", a declarat pentru Newsweek, în luna mai, Marina Miron, cercetător postdoctoral în cadrul Departamentului de Studii de Război de la King's College London, Marea Britanie.

Ucraina încearcă să facă "viața de neconceput pentru soldații ruși", asigurându-se că nu există "niciun loc sigur" pentru trupele Moscovei, a declarat pentru Newsweek Daniel Rice, fost consilier special al comandantului principal al Ucrainei, generalul Valery Zaluzhny.

Faptul că Ucraina folosește muniții cu dispersie și că vizează navele rusești cu arme occidentale cu rază lungă de acțiune face ca numărul victimelor rusești să crească, a spus el. "Unități rusești întregi sunt distruse".

Sâmbătă, Ministerul britanic al Apărării a afirmat că numărul mediu de victime rusești zilnice a crescut cu aproape 300 pe zi în 2023 față de primul an al războiului total.

"Creșterea mediilor zilnice, așa cum au raportat autoritățile ucrainene, reflectă aproape cu siguranță degradarea forțelor Rusiei", a declarat guvernul britanic.

Pe lângă numărul de morți raportat, armata rusă a pierdut o mare parte din flota de vehicule blindate și tancuri de dinainte de război în efortul său de război. Este foarte dificil de obținut o imagine exactă a numărului de vehicule blindate și tancuri care au fost avariate, distruse, capturate sau abandonate, dar analiștii occidentali sugerează că cifrele Ucrainei nu sunt departe de numărul real.

Este puțin probabil ca pierderile semnificative de vehicule rusești să încetinească pe măsură ce Moscova își continuă atacul în jurul orașului industrial Avdiivka din regiunea Donețk.

Rusia a aruncat resurse în încercuirea orașului de la începutul lunii octombrie, avansând în jurul Avdiivka, dar cu un cost uman ridicat.

Ucraina a susținut duminică faptul că "a provocat pierderi majore" trupelor rusești și că a respins 18 atacuri rusești în jurul Avdiivka în ultimele 24 de ore. Moscova nu a menționat orașul în raportul său operațional de sâmbătă.

Sâmbătă, colonelul Oleksandr Ștupun, purtătorul de cuvânt al grupului de forțe ucrainene Tavria care acoperă Avdiivka, a declarat că Rusia lansa mai puține lovituri de artilerie, dar folosea aproximativ 100 de drone de atac în fiecare zi.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”