Rusia a piratat camere de supraveghere din Kiev pentru atacul său masiv cu rachete

Rusia a piratat camere de supraveghere din Kiev pentru atacul său masiv cu rachete

Rusia piratat camerele de supraveghere ale unor clădiri rezidențiale din Kiev pentru a coordona atacul masiv cu rachete lansat săptămâna trecută asupra capitalei ucrainene, a declarat serviciul de securitate al Ucrainei.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a dezvăluit într-o postare pe Telegram că serviciile secrete ruse au spart două camere de supraveghere pentru a spiona Forțele de Apărare ale Ucrainei și a-și pregăti atacurile.

SBU a precizat că de atunci a blocat cele două camere, despre care a spus că Rusia le-a folosit pentru a monitoriza sistemele de apărare aeriană și pentru a verifica unde se află infrastructura critică a orașului înainte de a ataca Kievul marți.

Bombardamentele asupra orașului și împrejurimilor au ucis patru persoane și au rănit alte circa 70.

Rusia a tras aproape 100 de rachete asupra Kievului și orașului nord-estic Harkov, a declarat generalul Valeri Zalujnîi, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Rusia a vizat infrastructura critică a Ucrainei, cum ar fi sistemele sale energetice, ca parte a unei campanii care a escaladat în ultimele săptămâni.

Una dintre camerele piratate implicate în atacul de marți se afla pe balconul unui bloc de apartamente și era folosită de un apartament din apropiere pentru a monitoriza zona. Cealaltă se afla într-un complex rezidențial și era folosită pentru a supraveghea o parcare, a spus SBU.

Rusia a schimbat unghiul camerei de pe balcon și a conectat-o ​​la YouTube, astfel încât să poată vedea ce înregistrează camera, a spus SBU.

SBU le-a cerut locuitorilor din Ucraina care dețin camere web „să oprească transmisiunile online de pe dispozitivele lor” și a cerut publicului „să raporteze orice flux de la astfel de camere la chatbot-ul oficial al SBU”.

Acesta a adăugat că, de când Rusia și-a lansat invazia pe scară largă a Ucrainei, în februarie 2022, lucrătorii ucraineni din domeniul securității cibernetice au blocat aproximativ 10.000 de camere pe care Rusia le-ar fi putut folosi pentru a coordona atacurile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?