Rusia a plătit în ruble dobânzile pentru două emisiuni de eurobonduri denominate în dolari, pentru a evita un default

Rusia a plătit în ruble dobânzile pentru două emisiuni de eurobonduri denominate în dolari, pentru a evita un default

Rusia a avut probleme să efectueze plăţile pentru obligaţiunile sale internaţionale în valoare de 40 de miliarde de dolari de când i-au fost impuse sancţiuni dure în urma invadării Ucrainei, pe 24 februarie.

Cele mai recente plăţi, care se ridică la 12,51 miliarde de ruble (234,5 milioane dolari), erau datorate pentru nouă emisiuni de obligaţiuni cu maturitate în 2027 şi 2047, ai căror termeni nu permit plăţi în ruble.

„Obligaţiile de plată pentru obligaţiunile de stat ale Federaţiei Ruse au fost îndeplinire în totalitate de Ministerul Finanţelor”, a anunţat instituţia într-un comunicat.

Termenii ambelor emisiuni de obligaţiuni în dolari prevedeau că plăţile pot fi făcute în anumite condiţii în euro, lire sterline sau franci elveţiei, dar nu şi în ruble.

Ambele emisiuni au o perioadă de graţie de 30 de zile pentru efectuarea plăţilor.

Pentru evitarea unui default, fondurile trebuie plătite în moneda corectă, în conturile deţinătorilor de obligaţiuni, îm termenul prevăzut.

Ultimele transferuri de bani către Depozitarul Naţional pentru Reglemente au avut loc după ce preşedintele Vladimir Putin a semnat miercuri un decret pentru stabilirea unor proceduri temporare în vederea respectării obligaţiilor de plată a datoriilor externe de către Rusia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...