Rusia a suspendat temporar micul trafic de frontieră cu Polonia, ca răspuns la o măsură similară a Varșoviei

Rusia a suspendat temporar micul trafic de frontieră cu Polonia, ca răspuns la o măsură similară a Varșoviei

Cozi imense de mașini s-au format luni la granița ruso-poloneză după ce Moscova a suspendat temporar, din această zi, micul trafic de frontieră cu Polonia, ca răspuns la o măsură similară anunțată sâmbătă de Varșovia în contextul summitului NATO, preconizat să aibă loc în 8 și 9 iulie în capitala poloneză, și al Zilelor Mondiale ale Tineretului, programate între 27 și 31 iulie, la Cracovia, relatează agenția de presă rusă TASS, citând postul de televiziune polonez TVN 24.

"Stăm și așteptăm. Oamenii sună permanent la ambasadă, la Varșovia. Aici nu există condiții pentru a sta la coadă prea mult timp", citează postul de televiziune afirmația unuia dintre șoferii de TIR intervievați, potrivit TASS.

În partea rusă a graniței cu Polonia, coada formată depășea luni 1,5 km și creștea neîncetat, iar timpul de așteptare ajunsese la 20 de ore. De fapt, cozile au început să se formeze de duminică, chiar dacă guvernul polonez informase că suspendă micul trafic de frontieră începând de luni, 4 iulie.

În 2012, guvernele Rusiei și Poloniei au semnat un acord bilateral privind micul trafic de frontieră care prevede o procedură simplificată de trecere a graniței polonezo-ruse. Aceasta permite unui milion de locuitori din enclava rusă Kaliningrad și locuitorilor din zona de frontieră din nord-estul Poloniei să treacă granița fără vize.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”