Rusia a tăiat accesul armatei ucrainene la Marea Azov

Rusia a tăiat accesul armatei ucrainene la Marea Azov

Forţele ruse au tăiat accesul armatei ucrainene la Marea Azov, la nord de Marea Neagră, făcând joncţiunea cu forţele separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova, Igor Konaşenkov, citat de France Presse şi Reuters.

Forţele separatiştilor proruşi din estul Ucrainei "au ajuns la graniţele provinciei Doneţk a Ucrainei şi s-au alăturat trupelor Federaţiei Ruse, care au luat sub control zonele ucrainene de-a lungul Mării Azov", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului într-un comunicat.

Marţi, "armata rusă a efectuat lovituri cu arme de înaltă precizie din mare", a adăugat el, fără a preciza zona vizată.

Potrivit acestuia, "două aerodromuri şi trei radare de apărare aeriană au fost lovite" în Ucraina. Nu a fost vizată nicio infrastructură civilă, a asigurat el.

Anterior, Eduard Basurin, comandantul forţelor separatiste din teritoriul prorus Doneţk, a declarat că are obiectivul de a încercui "în întregime" Mariupol, oraş port strategic la Marea Azov, cu o jumătate de milion de locuitori.

Oraşul Volnovaha, situat la o oră de mers cu maşina la nord de Mariupol, a fost în mare parte "distrus" marţi, potrivit lui Pavlo Kirilenko, guvernatorul ucrainean al regiunii Doneţk.

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, la trei zile după ce preşedintele rus Vladimir Putin a recunoscut independenţa teritoriilor separatiste proruse Doneţk şi Lugansk.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…