Rusia absoarde Belarusul?/Asta este următoarea mișcare a lui Putin?

Rusia absoarde Belarusul?/Asta este următoarea mișcare a lui Putin?

„Rusia şi Belarusul continuă să îşi intensifice cooperarea în sfera politică, comercială, economică, culturală şi umanitară”, a declarat Putin într-un mesaj video adresat participanţilor la forumul anual Rusia-Belarus.

Liderul de la Kremlin a criticat din nou sancţiunile impuse de occidentali Rusiei din cauza agresiunii sale militare din Ucraina. Putin consideră în continuare că regimul său poate să facă război împotriva oricui, să ordone otrăviri, să închidă opozanţi, să ducă operaţiuni de spionaj etc. şi nu trebuie sancţionat în niciun fel pentru acest comportament agresiv.

„Presiunea fără precedent a sancţiunilor din aşa-numitul Occident colectiv ne împinge spre accelerarea integrării. Împreună este mai uşor să minimizăm daunele cauzate de sancţiunile ilegale, este mai uşor să înfiinţăm producţia de produse solicitate, să dezvoltăm noi competenţe şi extinde cooperarea cu ţările prietene”, a adăugat Putin.

Belaruul condus de dictatorul Aleksandr Lukaşenko este un aliat ferm al Rusiei lui Putin şi a contribuit la facilitarea invaziei Ucrainei. Unele forţe ruseşti au intrat în Ucraina prin teritoriul Belarusului.

Mai multe programe comune între cele două state au fost deja dezvoltate şi altele vor apărea în următorii ani, a subliniat Putin. Domeniile de cooperare includ aşa-numita inovaţie tehnologică şi industrială, precum şi finanţele şi transportul.

Liderul de la Kremlin a susţinut că programele comune au drept scop crearea de „condiţii economice egale” şi „formarea unui cadru de încredere pentru o piaţă financiară şi o bază de transporturi”.

Mesajul lui Putin vine cu chiar înainte de ziua independenţei Belarusului, sărbătorită pe 3 iulie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...