Rusia: Actriţa şi regizorul care vor face primul film în spaţiu au început antrenamentele şi instructajul

Rusia: Actriţa şi regizorul care vor face primul film în spaţiu au început antrenamentele şi instructajul

Actriţa şi regizorul primului film care va fi realizat în spaţiu, pelicula rusă "Provocarea", au început deja antrenamentele şi instructajul care se vor desfăşura pe parcursul a patru săptămâni, relatează marţi EFE.

"Pentru toţi situaţia este neobişnuită, pentru că nu s-a făcut niciodată o pregătire atât de scurtă. Nici pentru cosmonauţi şi nici pentru turiştii spaţiali", a declarat televiziunii publice Yulia Peresild, protagonista acestui film.

Yulia Peresild, care va pleca pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) la 5 octombrie împreună cu regizorul Klim Shipenko, a precizat că a primit şi un manual de zbor.

Pregătirea va consta în cunoaşterea sistemelor de la bordul navei ruseşti Soyuz MS-19 cu care vor zbura spre segmentul rus al platformei orbitale.

Ei trebuie să se obişnuiască şi cu condiţiile de microgravitaţie de pe ISS, iar pentru aceasta vor face un antrenament pe avionul-laborator Il-76, şi vor învăţa să reacţioneze în caz de aterizare de urgenţă în apă la revenirea lor pe Terra.

"Programul de instructaj pentru zbor diferă de planul de pregătire al cosmonauţilor profesionişti şi include elemente obligatorii pentru toţi membrii echipajului", a informat centrul de antrenamente din Rusia.

Peresild, Shipenko şi cele două rezerve ale lor vor efectua de asemenea patru săptămâni de antrenamente, după ce au trecut testele medicale la jumătatea lunii mai, şi vor primi combinezoane confecţionate pe măsură.

Ei vor decola la 5 octombrie de pe cosmodromul Baikonur, din Kazahstan, şi vor rămâne pe staţia spaţială timp de 12 zile.

Potrivit Centrului de pregătire a cosmonauţilor, cosmonautul Anton Shkaplerov va face oficiul de comandant şi de inginer de zbor când va decola spre ISS, însoţit de actriţa şi de regizorul rus, la bordul capsulei Soyuz MS-19 .AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ceva mai penibil nu există...

2 Așa o fi?

3 Acuzată că face gărzi „la negru”, directoarea medicală de la Socola a demisionat prin e-mail din vacanța din R…

4 Un fost şef de la Poliţia Rutieră din Capitală nu poate justifica o avere de peste 100.000 euro

5 Invazie de turiști români în toată Grecia / Presa elenă: Pe insule auzi aproape exclusiv românește