Rusia actualizează manualele de istorie. Liceenii vor învăța despre „operațiunea militară specială" din Ucraina

Rusia actualizează manualele de istorie. Liceenii vor învăța despre „operațiunea militară specială" din Ucraina

„Operațiunea militară specială” din Ucraina va fi inclusă în manualele de istorie din Rusia, care vor fi actulizate cât de curând. Elevii de liceu vor primi noile cărți în care va fi inclus un capitol despre invadarea Ucrainei.

Rusia își actualizează manualele de Istorie FOTO Shutterstock

Conform libertatea.ro , care citează Interfax, anunțul a fost făcut de Vladimir Medinsky, consilier al președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin.

Obligația noastră este să facem manuale actualizate pentru liceu – aceasta este sarcina numărul unu. În paralel cu aceasta, avem un manual pentru învățământul secundar profesional. Manualele de istorie actualizate cu o secțiune dedicată operațiunii militare speciale vor fi distribuite elevilor de liceu”, a declarat Vladimir Medinsky, care nu a menționat însă gradul de actualizare al noului manual de istorie. Recent, autoritățile ruse au anunțat că testarea acestuia va avea loc în anul școlar 2024/2025.

Pe 9 decembrie 2022, ministrul rus al educației, Serghei Kravtsov, a anunțat că programele și manualele de istorie în curs de elaborare vor cuprinde, printre altele, numele eroilor din timpul „operațiunii militare speciale” din Ucraina. Acesta a anunțat că până la sfârșitul anului va fi format un grup de lucru sub conducerea lui Medinsky pentru a alcătui manuale comasate despre istoria Rusiei și istoria lumii, primele cărți urmând să apară la începutul anului viitor.

De asemenea, ministrul rus al Educației a precizat că va dura aproximativ un an pentru realizarea manualului, însă nu este exclus ca acesta să fie gata într-o perioadă mai scurtă de timp.

Elevi instruiți de ruși să mânuiască armele

Imagini șocante în Crimeea ocupată de ruși! Elevii sunt obligați să participe la instruirea militară. Copiii, inclusiv fetele, sunt învățați să mânuiască armele, fiind difuzate imagini video cu "antrenamentele" care au loc în școli. Într-unul dintre reportajele difuzate de televiziunile rusești arată cum elevii, inclusiv fetele, sunt învățați să asambleze și mânuiască arme, părând a fi încurajați să facă acest lucru în contratimp.

Serghei Kravțov, ministrul rus al Educației, a anunțat în luna noiembrie 2022 că în școlile din Rusia va fi introdus un curs de pregătire militară de bază începând cu noul an universitar.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…