Rusia acuză MI6 că a format o echipă de asasini ucraineni pentru atacarea aliaților africani

Rusia acuză MI6 că a format o echipă de asasini ucraineni pentru atacarea aliaților africani

Un oficial militar rus a acuzat serviciile de informații britanice că au colaborat cu Ucraina pentru a crea o "echipă de sabotaj" pentru operațiuni pe teritoriul african.

Mercenari

Mass-media de stat rusă Tass afirmă că a vorbit cu un oficial anonim, care susține că MI6 a "format și pregătit pentru desfășurare" ceea ce este descris ca o echipă de sabotaj și asasinat "în încercarea de a împiedica cooperarea dintre țările africane și Rusia".

Sursa susține că, la cererea Londrei, guvernul ucrainean a găsit 100 de "militanți" din grupuri naționaliste și neonaziste pentru a participa, scrie news.sky.com.

Este important să luăm afirmațiile cu o grămadă de sare. Tass are un istoric de a fi efectiv o portavoce a Kremlinului.

Tass este foarte vag cu privire la sursa anonimă, care este descrisă doar ca fiind o "sursă militar-diplomatică". Mai important, nu a fost prezentată nicio dovadă concretă.

Dar, indiferent de asta, sursa a afirmat că "sarcina echipei ucrainene, formată de serviciile speciale britanice, va fi de a efectua atacuri de sabotaj la instalații de infrastructură din Africa și de a asasina liderii africani care au în vedere cooperarea cu Rusia".

În ultimele săptămâni, Moscova și-a accelerat încercările de a obține influență pe continentul african, organizând luna trecută un summit cu liderii africani la Sankt Petersburg.

Vladimir Putin a promis cereale gratuite pentru șase țări africane - dintre care cinci au votat rezoluțiile ONU de condamnare a invaziei Rusiei.

Iar mercenarii wagnerieni au fost implicați activ în mai multe conflicte din Africa în ultimul deceniu, cu sprijinul Kremlinului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

5 „Ar fi primul val al ofensivei”