Rusia acuză Ucraina că a încercat să-l ucidă pe Putin. Presupus atac cu drone asupra Kremlinului VIDEO

Rusia acuză Ucraina că a încercat să-l ucidă pe Putin. Presupus atac cu drone asupra Kremlinului VIDEO

Rusia susține că Ucraina a încercat să lanseze un atac cu drone asupra Kremlinului, în noaptea de marți spre miercuri, pentru a atenta la viața lui Vladimir Putin.

UPDATE Anton Gerașcenko, consilier al ministrului ucrainean de interne, a comentat că cel mai probabil partizanii ruși s-au aflat în spatele presupusului atac.

„Au apărut informații potrivit cărora drona asupra Kremlinului a fost lansată de partizani ruși din regiunea Moscovei", a scris el pe Twitter.

Știrea Inițială

Filmarea în care se vede un nor de fum deasupra Kremlinlui a fost postată în primele ore ale zilei de miercuri pe contul unui grup local și preluat de mass-media rusă, inclusiv de canalul Telegram al portalului de știri militare Zvezda.

„Kremlinul a evaluat aceste acțiuni ca fiind un act terorist planificat și o tentativă de asasinare a președintelui în ajunul Zilei Victoriei, paradei din 9 mai", a relatat agenția de stat RIA, adăugând că Putin nu și-a modificat programul și că lucrează ca de obicei.

Aceasta a precizat că două drone au fost folosite în presupusul atac, dar au fost neutralizate de apărarea rusă.

„Miercuri, regimul de la Kiev a încercat să atace cu ajutorul unei drone reședința prezidențială a lui Vladimir Putin”, se arată într-un comunicat.

„Două vehicule aeriene fără pilot se îndreptau spre Kremlin. Ca urmare a acțiunilor întreprinse în timp util de către serviciile militare și cele speciale, ajutate de sistemele de radar, vehiculele au fost dezactivate”, se arată în comunicatul Kremlinului.

Oficialii ruși au precizat că Putin nu a fost rănit, iar clădirile nu au suferit pagube materiale.

Agenția rusă de știri RIA, care citează Kremlinul, a relatat că Putin se afla la reședința de la Novo-Ogariovo, în afara Moscovei, în acel moment.

Kremlinul a declarat că își rezervă dreptul de a riposta, potrivit agenției de presă ruse TASS.

Rusia a pus pe seama Kievului o serie de atacuri recente cu drone, inclusiv cel zilele trecute asupra unor rezervoare de combustibil din portul Sevastopol, Crimeea.

O purtătoare de cuvânt a Comandamentului de Sud al armatei ucrainene a afirmat duminică la televiziunea ucraineană că: „Distrugerea logisticii duşmanului este unul dintre elementele pregătitoare pentru acţiunile puternice ale forţelor noastre de apărare, care discută despre acest lucru de mult timp”.

Miercuri dimineața, un depozit de combustibil a luat foc , lângă podul Kerci, care leagă Rusia de Crimeea, a transmis un oficial rus, relatează Reuters.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria