Rusia: Aleksei Navalnîi anunţă că va fi transferat la o închisoare de maximă securitate

Rusia: Aleksei Navalnîi anunţă că va fi transferat la o închisoare de maximă securitate

Principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, condamnat în martie de justiţia rusă la încă nouă ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de "fraudă pe scară largă", a anunţat miercuri că va fi transferat la închisoarea de maximă securitate din Melehovo, situată la circa 250 de kilometri est de Moscova, transmite EFE.

"Condamnarea mea nu a intrat încă în vigoare, însă deţinuţii de la închisoarea de maximă securitate din Melehovo scriu că acolo se pregăteşte 'o închisoare în închisoare' pentru mine", a scris Navalnîi pe contul său de Telegram . Potrivit opozantului rus, cine caută pe internet cuvântul Melehovo, găseşte mărturii ale deţinuţilor din această închisoare despre "felul în care aici smulg unghii".

"Ei bine, atunci am motive să folosesc acest emoticon la modă", a comentat ironic Navalnîi, incluzând un emoticon cu o mână cu unghiile date cu ojă.

Sentinţa, anunţată după o alta, de doi ani şi jumătate de închisoare pentru o presupusă fraudă, a fost pronunţată în închisoarea în care Navalnîi îşi ispăşeşte în prezent prima pedeapsă şi include o amendă de 1,2 milioane de ruble (circa 12.000 de dolari). Procuratura ceruse o pedeapsă de 13 ani de închisoare pentru Navalnîi, declarat vinovat şi pentru sfidarea tribunalului.

Anchetatorii ruşi îl acuză pe opozant, în vârstă de 45 de ani, că a deturnat împreună cu colaboratorii săi 2,6 milioane de ruble (aproximativ 25.000 de dolari) din donaţiile acordate organizaţiei sale care luptă împotriva corupţiei.

Fondul de luptă împotriva corupţiei (FBK) al lui Navalnîi, care luptă împotriva îmbogăţirii ilicite a înalţilor oficiali ruşi, a fost scos în afara legii în 2021, activitatea fondului fiind considerată "extremistă" de către autorităţile ruse. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...