Rusia amenință cu represalii împotriva presei americane dacă postul RT va fi sancționat

Rusia amenință cu represalii împotriva presei americane dacă postul RT va fi sancționat

Diplomația rusă a amenințat duminică cu represalii la adresa mijloacelor de comunicare americane dacă activitățile postului RT (fostul Russia Today, acuzat adesea că servește drept organ de propagandă al Kremlinului) în SUA vor fi îngrădite de către Washington, transmite EFE.

"Tot ceea ce se face legat de RT pe teritoriul american, după ce o vom califica drept o limitare a activităților (postului), putem face și noi împotriva presei și ziariștilor americani în Rusia", a declarat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus.

Ea a dat asigurări că Moscova nu va face distincție între mediile publice, acelea care primesc vreun fel de finanțare de la stat și cele complet private.

Kremlinul a denunțat în ultimele săptămâni "presiuni fără precedent" la care sunt supuse mass media ruse precum RT și agenția de știri Sputnik. Directoarea RT, Margarita Simonian, a insistat săptămâna trecută că RT va înceta să mai emită în SUA dacă va fi obligată să se înregistreze ca "agent străin", lucru care îi va limita mult activitatea.

"În cel mai rău caz vom părăsi teritoriul Statelor Unite și vom înceta să mai emitem acolo. În cel mai rău caz Rusia va răspunde cu aceeași monedă măsurilor americane", a insistat ea.

În SUA, canalul RT — care emite în engleză, spaniolă și arabă — și Sputnik sunt percepute ca instrumente ale mașinăriei de propagandă rusească și sunt bănuite de amestec în chestiunile interne ale SUA, cum a fost cazul alegerilor prezidențiale de anul trecut, comentează EFE.

Serviciul federal de supervizare a telecomunicațiilor (Roscomnadzor) din Rusia a anunțat recent deschiderea unei proceduri administrative împotriva postului american CNN care, în opinia Roscomnadzor, nu oferă date generale despre fiecare dintre programele sale în timpul emisiei — de pildă, numele programului sau al redactorului șef — și a avertizat că, la o nouă abatere, postul de televiziune ar putea fi închis în Rusia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte!

2 Așa o fi?

3 Un oficial al Pentagonului relatează despre o întâlnire fascinantă de șapte minute cu un OZN gigantic și „strălucitor”

4 Ce se întâmplă în Crimeea? / Rusia a juns să apeleze la „Prometeu”

5 VIDEO Șefa de pluton de la Patriot are 25 de ani!