Rusia anunță că apărarea antiaeriană siriană va fi întărită după atacurile aeriene americane

Rusia anunță că apărarea antiaeriană siriană va fi întărită după atacurile aeriene americane

Ministerul Apărării rus a anunțat vineri că apărarea aeriană siriană va fi întărită după ce rachete de croazieră lansate de aviația SUA au lovit o bază aeriană din vestul Siriei, au informat agențiile de presă ruse, relatează Reuters.

Totodată, ministerul rus a luat în derâdere eficiența loviturilor SUA despre care a afirmat că a fost "extrem de redusă", în condițiile în care 23 de rachete și-au atins țintele, în timp ce altele 36 nu se știe unde au aterizat.

Patru militari sirieni au fost uciși în loviturile aeriene americane , doi sunt dați dispăruți și șase au fost răniți, a precizat ministerul rus. Șase avioane militare siriene au fost de asemenea distruse.

Militanții au lansat o ofensivă asupra pozițiilor guvernului sirian imediat după lovituri, a mai spus Ministerul Apărării rus.

Pe de altă parte, agenția de stat siriană SANA a anunțat vineri că nouă civili, printre care patru copii, au fost uciși în atacul american cu rachete asupra bazei militare siriene de lângă orașul Homs. Potrivit SANA, citată de Reuters, civilii decedați proveneau din satele situate în apropierea bazei aeriene. Agenția siriană a mai relatat că șapte persoane au fost rănite și casele din zonă au fost grav avariate.

'Agresiunea americană a provocat moartea a nouă civili, între care patru copii, a rănit șapte persoane și a provocat distrugeri importante asupra caselor din satele Shayrat, Al-Hamrat și Al-Manzul', situate în apropierea bazei vizate, a transmis SANA, care nu precizează dacă această cifră include bilanțul de șase morți furnizat mai devreme de armata siriană.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...