Rusia anunţă că noul său submarin nuclear 'Cneazul Vladimir' a testat cu succes o rachetă 'Bulava'

Rusia anunţă că noul său submarin nuclear 'Cneazul Vladimir' a testat cu succes o rachetă 'Bulava'

Submarinul nuclear strategic rus din clasa Borei-A (proiectul 955A) 'Cneazul Vladimir' a testat cu succes o rachetă balistică 'Bulava', a anunţat miercuri Ministerul rus al Apărării, citat de agenţiile de presă Xinhua şi TASS.

Racheta - cel mai nou model de rachetă cu combustibil solid - a fost lansată în timp ce submarinul se afla în imersiune în Marea Albă, lovind o ţintă în zona Kura, Peninsula Kamceatka, în extremitatea estică a Rusiei, se arată într-un comunicat al ministerului.

Zborul rachetei a decurs în mod normal, iar ogivele sale false au atins ţinta în intervalul de timp stabilit.

Submarinele din clasa Borei-A, capabile să transporte până la 16 rachete balistice intercontinentale 'Bulava' fiecare, reprezintă o versiune îmbunătăţită a navelor anterioare din clasa Borei, caracterizându-se prin faptul că sunt aproape nedetectabile. Aceste submarine ar urma să constituie baza forţelor nucleare strategice navale ruse.

Patru submarine din clasa Borei-A au fost construite până în prezent. Submarinul 'Iuri Dolgoruki' face parte din Flota rusă Nordului, în timp ce ceilalte două - 'Aleksandr Nevski' şi 'Vladimir Monomah' - servesc în Flota rusă din Pacific.

Submarinul 'Cneazul Vladimir' a fost lansat la apă în 2017 şi se află în fază de testare pe mare. AGERPRES/ (AS-autor: Lilia Traci, editor: Sorin Calciu, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa foto: mil.ru


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...