Rusia anunţă că noul său submarin nuclear 'Cneazul Vladimir' a testat cu succes o rachetă 'Bulava'

Rusia anunţă că noul său submarin nuclear 'Cneazul Vladimir' a testat cu succes o rachetă 'Bulava'

Submarinul nuclear strategic rus din clasa Borei-A (proiectul 955A) 'Cneazul Vladimir' a testat cu succes o rachetă balistică 'Bulava', a anunţat miercuri Ministerul rus al Apărării, citat de agenţiile de presă Xinhua şi TASS.

Racheta - cel mai nou model de rachetă cu combustibil solid - a fost lansată în timp ce submarinul se afla în imersiune în Marea Albă, lovind o ţintă în zona Kura, Peninsula Kamceatka, în extremitatea estică a Rusiei, se arată într-un comunicat al ministerului.

Zborul rachetei a decurs în mod normal, iar ogivele sale false au atins ţinta în intervalul de timp stabilit.

Submarinele din clasa Borei-A, capabile să transporte până la 16 rachete balistice intercontinentale 'Bulava' fiecare, reprezintă o versiune îmbunătăţită a navelor anterioare din clasa Borei, caracterizându-se prin faptul că sunt aproape nedetectabile. Aceste submarine ar urma să constituie baza forţelor nucleare strategice navale ruse.

Patru submarine din clasa Borei-A au fost construite până în prezent. Submarinul 'Iuri Dolgoruki' face parte din Flota rusă Nordului, în timp ce ceilalte două - 'Aleksandr Nevski' şi 'Vladimir Monomah' - servesc în Flota rusă din Pacific.

Submarinul 'Cneazul Vladimir' a fost lansat la apă în 2017 şi se află în fază de testare pe mare. AGERPRES/ (AS-autor: Lilia Traci, editor: Sorin Calciu, editor online: Adrian Dădârlat)

 

Sursa foto: mil.ru

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

2 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

3 Să nu întrebați cine este prostul din poza asta...

4 Ăsta a fost șef SIE? / Cu un picioruș în groapă, Meleșcanu face valuri în paharul cu apă...

5 Român prins după zece ani, graţie unui hamburger lăsat la locul faptei. A fost depistat cu ajutorul probei ADN