Rusia anunţă 'optimizarea' numărului personalului diplomatic în Ucraina, de teama 'provocărilor' Kievului sau altei părţi

Rusia anunţă 'optimizarea' numărului personalului diplomatic în Ucraina, de teama 'provocărilor' Kievului sau altei părţi

Rusia a decis să-şi "optimizeze" numărul personalului său diplomatic în Ucraina, de teama "provocărilor" Kievului sau ale unei alte părţi, a anunţat sâmbătă purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, citată de Reuters şi France Presse.

"De teama unor posibile provocări din partea regimului de la Kiev sau a unor ţări terţe, am decis o anumită optimizare a personalului reprezentanţelor ruse în Ucraina", a declarat Maria Zaharova într-un comunicat, ca răspuns la o întrebare a presei cu privire la reducerea prezenţei pe teritoriul vecinului său prooccidental.

"Având în vedere influenţa semnificativă pe care Washingtonul şi Londra o au asupra Kievului (...), concluzionăm că colegii noştri americani şi britanici sunt aparent la curent cu anumite acţiuni care se pregătesc în Ucraina susceptibile să complice considerabil situaţia în domeniul securităţii", a adăugat Maria Zaharova.

Maria Zaharova nu a spus dacă aceasta înseamnă o reducere a numărului de personal, dar a precizat că ambasada şi consulatele din Ucraina continuă să-şi îndeplinească funcţiile cheie.

Multe ambasade occidentale au întreprins măsuri similare, unele ţări precum Statele Unite, Canada şi Australia cerând cetăţenilor lor să părăsească Ucraina cât mai curând posibil.

Statele Unite au avertizat vineri cu privire la o posibilă iminentă invazie rusă a Ucrainei. Remarci descrise drept "isterie" de către Moscova, în timp ce Kievul a chemat la "calm".

Tensiunile au crescut de câteva săptămâni pe fondul masării de trupe ruseşti şi creşterii activităţii militare, care au generat temeri că Rusia ar putea ataca Ucraina. Rusia neagă asemenea planuri.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...