Rusia anunță testarea cu succes a unei rachete de croazieră de pe un submarin nuclear

Rusia anunță testarea cu succes a unei rachete de croazieră de pe un submarin nuclear

Rusia a anunțat luni testarea cu succes a unei rachete de croazieră lansată de pe submarinul nuclear Obninsk, aflat în imersiune în apele Mării Barenț, informează RIA Novosti.

"Testul s-a derulat cu succes, racheta a lovit ținta stabilită pe poligonul Cija din regiunea Arhanghelsk", în nordul Rusiei, a precizat serviciul de presă al Flotei Nordului.

Sursa citată a indicat că este primul test realizat de pe submarinul Obninsk, după lucrările de întreținere și modernizare la care a fost supus și care s-au încheiat recent.

Submarinul Obninsk a intrat în componența Flotei Nordului în februarie 1991 și, de la această dată, a participat la mai multe exerciții. Este dotat cu rachete și torpile destinate să distrugă nave de suprafață, submarine și ținte ale inamicului de pe țărm. Are capacitatea de a se deplasa la o adâncime de peste 500 de metri și cu o viteză ce poate atinge 30 de noduri pe oră.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”