Rusia ar pregăti „trei valuri de lansări de rachete” pentru a marca un an de război

Rusia ar pregăti „trei valuri de lansări de rachete” pentru a marca un an de război

Rusia ar putea lansa un atac masiv pentru a marca un an de la invazia sa pe 24 februarie, a avertizat un oficial ucrainean.

Ucrainenii se pregătesc să fie atacați cu rachete

Este vorba de nu mai puțin de trei valuri de lovituri cu rachete care ar putea lovi țara, a declarat consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak, citat de Sky News.

Și think tank-ul american Institutul pentru Studierea Războiului a venit cu serie de avertizări asemănătoare. Potrivit acestuia, Rusia ar putea „lansa o altă serie de lovituri cu rachete asupra țintelor civile din întreaga Ucraine” dacă nu va asigura niciun succes militar pentru a marca aniversarea.

Reamintim că, Rusia a lansat joi dimineaţă 36 de rachete asupra Ucrainei, ţintind din nou infrastructuri energetice ale acestei ţări şi a lovit în acest raid de asemenea cea mai mare rafinărie ucraineană, relatează Reuters.

Potrivit Statului Major ucrainean, au fost doborâte 16 dintre aceste rachete , o proporţie mai redusă a rachetelor doborâte comparativ cu precedentele bombardamente de acest fel pe care Rusia le efectuează cu regularitate împotriva Ucrainei începând din luna octombrie.

Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât în sud 8 rachete Kalibr care au fost lansate de pe o navă rusească din Marea Neagră. Alte rachete au lovit nordul şi vestul Ucrainei, precum şi regiunile centrale Dnipropetrovsk şi Kirovograd.

A fost lovită şi rafinăria de la Kremenciuk, la circa 200 de kilometri sud-est de capitala Kiev, dar autorităţile ucrainene nu au oferit detalii despre amploarea pagubelor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Americanii au venit la București pentru Halep. „A fost ca și cum m-ar fi lovit un camion”

3 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

4 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

5 O știre pozitivă despre România