Rusia are 500 de morţi şi răniţi în fiecare zi de luptă în Bahmut, susține ministrul ucraineani al Apărării

Rusia are 500 de morţi şi răniţi în fiecare zi de luptă în Bahmut, susține ministrul ucraineani al Apărării

Armata rusă suferă pierderi colosale în lupta pentru Bahmut, oraş din estul Ucrainei, a declarat duminică ministrul apărării ucrainean, Oleksii Reznikov, pentru cotidianul german Bild, preluat de dpa.

Reznikov susține că orașul Bahmut este „un loc simbolic pentru ruşi". Foto: Arhivă

Pierderile ruşilor sunt de ordinul a 500 de morţi şi răniţi în fiecare zi", a spus el, adăugând că militarii ruşi nu sunt altceva decât „carne de tun" în „tacticile de tip tocător de carne" folosite de către Moscova, scrie Agerpres.

Numărul nu a putut fi verificat independent, notează dpa, care aminteşte că în oraşul Bahmut se duc lupte grele de câteva uni de zile.

Grupul de mercenari Wagner este deosebit de activ în zonă. Liderul său, Evgheni Prigojin , considerat un apropiat al Kremlinului, a recrutat anterior bărbaţi din închisorile ruse. Potrivit unor relatări, tocmai în rândul acestor recruţi pierderile sunt extraordinar de mari, aminteşte dpa.

Organizaţia pentru drepturile omului „Rusia în spatele gratiilor" a estimat recent că, din cei 50.000 de mercenari recrutaţi din puşcării , doar 10.000 mai sunt încă pe front. Restul au fost ucişi, răniţi, capturaţi sau au dezertat.

Potrivit lui Reznikov, Bahmut este „un loc simbolic pentru ruşi" şi de aceea fac eforturi atât de mari pentru a-l captura. Totuşi, capturarea oraşului nu va influenţa cursul luptelor din regiunea Donbas, a declarat el.

Anterior, şi Kievul a acordat Bahmutului o mare importanţă simbolică, notează dpa.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit despre „fortăreaţa Bahmut", despre care a spus că nu va fi abandonată. Între timp, tonul a devenit mai moderat, căderea oraşului fiind considerată acum drept posibilă, remarcă dpa.

Totuşi, Ucraina vrea să-şi menţină poziţiile în Bahmut cât mai mult timp cu putinţă, în parte pentru că luptele fac ca Rusia să piardă oameni şi timp.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria