Rusia are planuri pentru a se proteja de eventuale sancţiuni americane, anunţă Kremlinul

Rusia are planuri pentru a se proteja de eventuale sancţiuni americane, anunţă Kremlinul

Kremlinul a anunţat miercuri că Rusia intenţionează să pună în practică măsuri de protecţie împotriva unor eventuale sancţiuni impuse de SUA şi să reducă la minimum consecinţele acestora, cerând în acelaşi timp Casei Albe să oprească ''provocarea de tensiuni'' în Europa, informează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că atitudinea Washingtonului este imprevizibilă şi că Moscova pregăteşte atenuarea efectelor unor posibile sancţiuni americane.

El a precizat că nu există niciun plan imediat pentru o a doua rundă de discuţii între Rusia şi SUA cu privire la garanţiile solicitate de Moscova.

Washingtonul şi NATO au refuzat să ofere părţii ruse garanţii că alianţa militară occidentală nu se va extinde şi nu va desfăşura arme defensive în Ucraina.

Rusia a concentrat zeci de mii de militari în apropierea frontierei sale cu Ucraina, dar susţine că nu are nicio intenţie de a invada ţara vecină. Statele Unite au subliniat că vor impune sancţiuni în cazul unei invazii militare ruse în Ucraina.

Totuşi, SUA au lăsat deschisă posibilitatea unor discuţii asupra altor subiecte legate de securitate, precum desfăşurarea de rachete şi limitele reciproce în cazul exerciţiilor militare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale