Rusia atacă Ucraina cu rachete și drone: 36 de bombe ghidate lansate într-o singură zi

Rusia atacă Ucraina cu rachete și drone: 36 de bombe ghidate lansate într-o singură zi

Rusia a atacat Ucraina cu drone de asalt şi rachete ghidate şi antiaeriene, în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar forţele de apărare ucrainene au reuşit să doboare patru dintre ele.

Atac aerian la Harkov: cel puțin 6 morți și 14 răniți FOTO EPA-EFE

Forţele aeriene ucrainene au anunţat într-un comunicat postat pe Telegram că au înregistrat opt lansări de rachete S-300 dinspre regiunea Belgorod şi teritoriile ocupate temporar din regiunea Doneţk, relatează EFE, potrivit Agerpres .

Forţele ruse au folosit totodată o rachetă ghidată Kh-59, lansată de pe o aeronavă Su-34 din spaţiul aerian al teritoriilor ocupate temporar din regiunea ucraineană Zaporojie, două vehicule aeriene fără pilot de tip nedeterminat din nord şi trei drone de asalt Shahed 136/131 din Zona Capul Ceauda, în estul peninsulei Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014.

Apărarea antiaeriană ucraineană a distrus patru obiective aeriene: o rachetă aeriană ghidată Kh-59 şi trei drone Shahed-136/131.

În plus, sâmbătă, forţele ucrainene au reuşit să doboare trei drone de asalt Lancet în sudul ţării.

Pe de altă parte, forțele aeriene ruse au lansat sâmbătă un număr record de bombe ghidate pentru o singură zi, și anume 36.

Patru bombe, fiecare cu un echivalent de 500 de kilograme de TNT, au lovit un sat din regiunea Herson, a declarat purtătoarea de cuvânt a Comandamentului Operațional „Sud” al armatei ucrainene, Natalia Humeniuk.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?