Rusia: Avioane de interceptare ridicate pentru a întâmpina drone deasupra Mării Negre

Rusia: Avioane de interceptare ridicate pentru a întâmpina drone deasupra Mării Negre

Rusia susține că a anunțat marți seară că a trimis două avioane pentru a intercepta două drone deasupra Mării Negre, un MQ-9 Reaper și un Bayraktar TB2, fără să precizeze cui aparțin aceste aparate de zbor, informează AFP, scrie Agerpres.

Avion rusesc FOTO: Shutterstock

"Două avioane ruseşti au decolat pentru a preveni o posibilă încălcare a graniţei Rusiei şi pentru a bloca misiunea de recunoaştere electronică a dronelor", a spus Ministerul Apărării, iar după aceea "dronele şi-au schimbat cursul şi au părăsit zonele în care efectuau o recunoaştere aeriană".

Marea Neagră se confruntă cu o sporire a confruntărilor de când Rusia a decis, la mijlocul lunii iulie, să nu prelungească acordul care proteja exporturile de produse agricole ale Ucrainei pe Marea Neagră.

În ultimele luni au avut numeroase incidente în care au fost implicate avioane de interceptare rusești și occidentale deasupra Mării Negre și a Mării Baltice.

Tensiunile au cunoscut o creștere după ce o dronă americană Reaper s-a prăbușit în Marea Neagră după ce s-a lovit de un avion de luptă al Federației Ruse la mijlocul lunii martie.

Rusia a declarat în luna mai că a interceptat deasupra Mării Baltice patru bombardiere strategice americane în două incidente separate în cursul unei săptămâni. De asemenea, Rusia a susținut în ultimele luni că a interceptat avioane franceze, germane, poloneze și britanice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”