Rusia cere Norvegiei despăgubiri după ce mai mulți reni au trecut granița. Suma uriașă pe care o așteaptă

Rusia cere Norvegiei despăgubiri după ce mai mulți reni au trecut granița. Suma uriașă pe care o așteaptă

Moscova i-a cerut Norvegiei să-i plătească despăgubiri după ce zeci de reni au trecut granița și au păscut pe pășunile rusești, relatează Business Insider.

Direcția Norvegiană de Agricultură a transmis că la graniță a fost construit un gard în 1954 pentru a împiedica renii să treacă, însă acesta s-a deteriorat, unele părți fiind în paragină.

În căutarea unor pășuni mai bune în Pasvik Zapovednik, un parc național rus, 42 de reni au trecut în Rusia anul acesta, potrivit Digi24.

Autoritățile ruse au trimis Norvegiei până acum două cereri de despăgubire, cerându-i aproximativ 50.000 de coroane, sau 4.700 de dolari, pentru fiecare ren care a trecut granița, reclamând că au distrus pășunile.

În total, Norvegia ar trebui să plătească o sumă forfetară de aproape 47 de milioane de coroane, sau 4,4 milioane de dolari, calculată pe baza numărului total de zile pe care renii le-au petrecut la pășunat în parcul național.

Autoritatea agricolă norvegiană a anunțat că vrea să se întâlnească cu conducerea parcului național rusesc pentru a discuta despre compensații. 40 din cei 42 de reni care au trecut în Rusia au fost returnați și sacrificați, de teamă că vor trece din nou în Rusia. Ceilalți doi ar putea fi returnați în curând.

În paralel, autoritățile din Norvegia au făcut apel la populație să-și țină renii în frâu și au anunțat că, până la 1 octombrie, va fi construit un gard nou la graniță, pe o distanță de şapte kilometri.


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...