Rusia confirmă moartea unui comandant din flota baltică în luptele din Marea Neagră

Rusia confirmă moartea unui comandant din flota baltică în luptele din Marea Neagră

Forțele Armate ale Ucrainei au distrus o barcă de luptă de tip Raptor a Marinei Ruse în Marea Neagră, pe care se afla căpitanul acesteia, adjudantul superior Maxim Panin.

Lichidarea comandantului a fost confirmată de presa rusă, relatează Dialog.UA.

Panin a fost înmormântat în fortăreața Kronstadt pe 11 iunie. Potrivit presei locale, căpitanul rus a fost eliminat în războiul cu Ucraina în timpul „bătăliei pe mare Marea Neagră”.

Forțele Armate ale Ucrainei au raportat anterior despre distrugerea mai multor „răpitori” ruși care au încercat să ocupe insula Zmeiny. Bărcile Marinei Ruse au fost spulberate de armata ucraineană cu ajutorul aeronavelor de luptă fără pilot - UAV Bayraktar TB2.

Panin a fost anterior în serviciul Flotei Baltice a Federației Ruse. Încă din primele zile ale războiului din Ucraina, a fost transferat în flota Mării Negre pentru a participa la invazie.

„Fiind unul dintre cei mai buni comandanți, a fost trimis în Flota Mării Negre pentru a îndeplini misiuni de luptă”, a informat presa rusă.

”Probabil, invadatorul spera să avanseze și să primească premii ucigând ucraineni. În cele din urmă a primit premiul, dar a trebuit să plătească pentru el cu propria viață”, relatează presa ucraineană


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...