Rusia construiește structuri de apărare pe teritoriile ocupate pentru a intimida populația locală, susțin serviciile secrete britanice

Rusia construiește structuri de apărare pe teritoriile ocupate pentru a intimida populația locală, susțin serviciile secrete britanice

Din vara lui 2022, Rusia a construit unul dintre cele mai mari sisteme de structuri militare de apărare pe care le-a văzut lumea în decenii. Aceste structuri de apărare sunt situate nu doar lângă linia frontului actual, ci și adânc în teritoriile controlate în prezent de Rusia, spun analiștii Direcției de Informații a Ministerului Apărării al Marii Britanii.

FOTO Profimedia

Potrivit imaginilor din spațiu, Rusia depune eforturi speciale pentru a întări granița de nord a Crimeei ocupate, inclusiv cu o bandă de apărare pe mai multe niveluri în apropierea satului Medvedivka.

Sute de kilometri de tranșee au fost, de asemenea, săpate pe teritoriul Rusiei, în special în regiunile Belgorod și Kursk.

„Apărarea subliniază preocuparea profundă a liderilor ruși că Ucraina ar putea realiza un progres major. Cu toate acestea, unele dintre lucrări au fost probabil comandate de comandanți locali și lideri civili în încercarea de a avansa narațiunea oficială conform căreia Ucraina și NATO sunt „amenințate” de Rusia”, spun experții.

Dovadă, un atac cu dronă, sâmbătă, 29 aprilie, a provocat un incendiu la o instalație de depozitare a combustibilului din portul Sevastopol din Crimeea, generând o coloană imensă de fum negru pe cer înainte de a fi stins, a declarat guvernatorul pus de ruși la conducerea orașului. Incendiul este o pregătire pentru acțiunile active ale armatei ucrainene, a declarat purtătoarea de cuvânt a Comandamentului Operaţional Sud ucrainean.

Rușii au instalat sisteme „Panțîr” pe acoperișul Ministerului Apărării din Moscova, rușii au fixat un astfel de sistem și în apropierea reședinței lui Vladimir Putin.

Sistemul de apărare antirachetă a fost instalat la 10 kilometri de reședința lui Putin din Novo-Ogarevo.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...