Rusia critică ancheta privind zborul MH17

Rusia critică ancheta privind zborul MH17

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei Rusiei, Dmitri Peskov, a criticat miercuri ancheta autorităţilor olandeze privind prăbuşirea în Ucraina a unei aeronave a companiei Malaysia Airlines, transmite DPA.

Peskov a declarat agenţiei TASS, preluate de DPA, că "Rusia nu a avut ocazia de a participa" la investigaţiile privind cursa MH17.

"Chiar de la început, din primele zile după această tragedie, (Rusia) a dat dovadă de iniţiativă şi a dorit să se alăture anchetei privind această prăbuşire groaznică", a spus purtătorul de cuvânt.

Echipa internaţională de anchetatori care investighează doborârea de către o rachetă rusească a zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines, deasupra estului separatist al Ucrainei, în 2014, a făcut publice miercuri numele a patru suspecţi : cetăţenii ruşi Igor Girkin, Serghei Dubinski şi Oleg Pulatov şi cetăţeanul ucrainean Leonid Harcenko. Aceştia au fost inculpaţi pentru crimă şi sunt urmăriţi internaţional. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /