Rusia, despre atacurile cu drone asupra Moscovei și Crimeei: „N-au avut niciun sens din punct de vedere militar”

Rusia, despre atacurile cu drone asupra Moscovei și Crimeei: „N-au avut niciun sens din punct de vedere militar”

Rusia a avertizat că va recurge la „represalii severe”, după atacurile cu drone care au avut loc în zorii zilei de luni asupra Moscovei şi a peninsulei ucrainene Crimeea, a transmis diplomația rusă într-un comunicat.

Două drone au fost doborâte, conform forțelor invadatoare ruse. FOTO Profimedia (Arhivă)

„Considerăm că aceste evenimente reprezintă o nouă utilizare a metodelor teroriste de către liderii politici şi militari din Ucraina pentru a intimida populaţia civilă”, a transmis Ministerul rus de Externe în comunicatul de luni.

Dorinţa Occidentului de a asista la o înrăutăţire a situaţiei (în conflictul din Ucraina) se află în spatele acţiunilor neruşinate ale neonaziştilor ucraineni”, a mai adăugat diplomaţia rusă, care s-a angajat să-i „găsească şi să-i pedepsească” pe cei care s-au aflat în spatele atacului.

Aceste atacuri nu au avut niciun sens din punct de vedere militar. Condamnăm această nouă crimă a regimului de la Kiev şi facem apel la organizaţiile internaţionale să o evalueze în mod corespunzător”, a transmis Ministerul rus de Externe.

De asemenea, forțele invadatoare ruse susțin că două drone ucrainene au fost neutralizate și doborâte, fără victime, prima în vecinătatea ministerului rus al Apărării, iar cea de-a doua deasupra unui centru comercial situat în sudul capitalei ruse.

În Crimeea, anexată ilegal de Rusia în anul 2014, un depozit de armament a fost vizat luni de o dronă a ucrainenilor, în orașul Djankoi, situat în nordul peninsulei, conform guvernatorului rus Serghei Asksionov.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat