Rusia deţine peste 1.000 de militari ucraineni care s-au predat (Bastrîkin)

Rusia deţine peste 1.000 de militari ucraineni care s-au predat (Bastrîkin)

Peste 1.000 de militari ucraineni capturaţi de forţele ruse în cursul campaniei militare în Ucraina se află în Rusia, a indicat vineri preşedintele Comisiei de anchetă ruse, Aleksandr Bastrîkin, potrivit EFE.

"Continuăm să lucrăm cu militarii (ucraineni) care s-au predat. Peste 1.000 dintre ei se află pe teritoriul Federaţiei Ruse. Marea majoritate dintre ei a fost interogată de către anchetatori", a declarat Bastrîkin, citat de TASS.

În acelaşi timp, anchetatorii ruşi au identificat 15 comandanţi ai Forţelor armate ucrainene care sunt acuzaţi de Moscova de "genocid împotriva civililor din Donbas", a indicat acelaşi responsabil rus, dar nu este clar dacă aceştia se află printre militarii ucraineni capturaţi.

Publicaţia rusă Smotrim.ru, citându-l pe Bastrîkin, relatează că doar cinci dintre respectivii comandanţi s-ar afla în mâinile ruşilor.

În plus, a declarat Bastrîkin, Moscova dispune de informaţii despre livrări de arme către Ucraina efectuate de 25 de ţări, dintre care 21 sunt membre NATO.

Senatorul rus Andrei Klimov a spus la rândul său că printre prizonierii capturaţi în Ucraina se numără soldaţi din ţări ale Alianţei Nord-Atlantice.

"Vom face asta public şi vor fi procese", a spus el.

Ucraina a informat joi cu privire la un nou schimb de prizonieri cu Rusia, în urma căruia au fost eliberaţi 30 de cetăţeni ucraineni, deopotrivă militari şi civili.

Grupul era alcătuit din 17 militari, cinci ofiţeri şi opt civili, potrivit datelor vicepremierului ucrainean, Irina Vereşciuk, care la începutul lunii indicase că Ucraina deţine aproximativ 500 de prizonieri ruşi pe teritoriul său, care au fost capturaţi începând cu 24 februarie.

Primul schimb convenit cu Rusia a avut loc la 24 martie, când zece soldaţi ucraineni au fost schimbaţi pe zece membri ai forţelor armate ruse.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”