Rusia dublează numărul de delfini antrenați pentru a păzi flota de la Marea Neagră de un atac ucrainean

Rusia dublează numărul de delfini antrenați pentru a păzi flota de la Marea Neagră de un atac ucrainean

Rusia și-a dublat numărul de delfini antrenați care îi păzesc flota de la Marea Neagră din cauza temerilor unui contraatac din partea Ucrainei. La Sevastopol - principalul port de la Marea Neagră ce găzduiește flota rusă - au avut loc atacuri regulate cu drone din Ucraina în ultimele luni.

FOTO Shutterstock

Și acum mai multe țarcuri pentru delfini au fost zărite păzind baza navală și navele de război ale Kremlinului, ca parte a măsurilor de apărare sporite, informează Naval News.

Site-ul web estimează că Rusia folosește acum șase sau șapte delfini, în comparație cu trei sau patru la începutul războiului, astfel încât aceștia să poată acoperi o zonă mai largă.

Echipați cu dispozitivele tehnologice avansate, delfinii special antrenați pot detecta ținte și pot trimite un semnal înapoi unui operator.

Delfinii pot localiza minele, amenințările și scafandrii relativ ușor și pot depăși cu ușurință orice scafandru.

Ei fac parte dintr-un sistem de apărare cu mai multe straturi care include, de asemenea, plase anti-torpile și lansatoare de rachete.

În aprilie, Rusia a atribuit un incendiu major la un rezervor de combustibil din Sevastopol unei drone ucrainene , determinând speculații că loviturile ar putea pregăti terenul pentru atacuri contraofensive.

Perdele de fum au putut fi văzute ridicându-se din depozit după ce drona a distrus 10 rezervoare de produse petroliere cu o capacitate totală de 40.000 de tone, potrivit Serviciului de Informații al armatei Ucrainei (GUR).

Armata rusă a fost îngrijorată de lovitură și acum își intensifică apărarea , inclusiv aducând mai mulți delfini pentru a intercepta scafandrii în port.

Alte țări, cum ar fi SUA și Suedia, au folosit, de asemenea, delfini antrenați pentru a-și consolida puterea navală în trecut.

Rusia a preluat controlul unității de delfini după ce a anexat Crimeea în 2014. Moscova a susținut că mamiferele au „dezertat” în Rusia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat