Rusia: Exerciţii, cu lansări de rachete balistice, supervizate de preşedintele Vladimir Putin

Rusia: Exerciţii, cu lansări de rachete balistice, supervizate de preşedintele Vladimir Putin

Forţele strategice ruse au efectuat miercuri exerciţii în cadrul cărora au fost lansate în scop de antrenament rachete balistice şi de croazieră, aplicaţiile fiind supervizate personal de preşedintele Vladimir Putin, comandantul suprem al armatei ruse, relevă un comunicat al Ministerului rus al Apărării, citat de RIA Novosti şi RBC.

La aplicaţii au participat structuri ale Forţelor de rachete strategice ruse, ale aviaţiei strategice şi un submarin nuclear din cadrul Flotei ruse a Nordului.

 Potrivit RIA Novosti, au fost executate teste ale rachetelor balistice "Yars" şi "Sineva".

"Au fost lansate în scop de antrenament o rachetă balistică intercontinentală, o rachetă balistică de pe un submarin, rachete de croazieră de mare precizie cu rază lungă de acţiune de pe cosmodromul de testare din Pleseţk, din apele Mării Barents, precum şi de avioane Tu-160 şi Tu-95ms (care au decolat) de pe aerodromurile 'Enghels' şi 'Ukrainka'", se precizează în comunicatul Ministerului rus al Apărării.

Rachetele lansate în cursul acestor exerciţii şi-au atins ţintele amplasate în poligonul Kura (Kamceatka, Extremul Orient rus) şi la centrul de testare din Pemboi (Komi, nordul Rusiei europene).

În înregistrările video difuzate ulterior de Ministerul Apărării se arată lansarea rachetei balistice intercontinentale "Yars" de pe cosmodromul din Pleseţk, precum şi lansarea de pe submarinul 'Karelia' (Proiectul 667 BDRM), submarin de a treia generaţie echipat cu rachete balistice 'Sineva', potrivit RIA Novosti. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 ULTIMA ORĂ Un general american anunță că Rusia ia în considerare capitularea în războiul împotriva Ucrainei

3 CTP / „Juriul de la Chișinău a acordat zero puncte României. Ce ziceți de asta?”

4 Aviația tactică a Rusiei a dispărut din Ucraina. De ce oare?

5 Notă internă strict secretă a FSB: Agenții ruși „cred că Putin este bolnav în faza terminală”