Rusia încă nu înțelege ce este NATO, consideră ministrul polonez de externe

Ministrul polonez de externe, Witold Waszczyksowski, a declarat miercuri că Rusia 'încă nu înțelege ce este NATO', el anticipând astfel opoziția Moscovei față de așteptata decizie a Alianței de a-și consolida prezența militară în Europa de Est, consemnează agenția EFE. NATO este 'o alianță care nu are are nicio doctrină ofensivă, ci doar una defensivă pentru un ansamblu de țări cu structuri democratice și valori comune', a spus oficialul polonez înaintea reuniunii miniștrilor apărării ai statelor membre NATO.

La această întâlnire ar urma să se convină asupra consolidării prezenței militare a Alianței în statele din flancul estic, inclusiv în Polonia. Guvernul de la Varșovia și cele trei state baltice (Lituania, Letonia și Estonia) care se tem de amenințările Rusiei cer insistent amplasarea de unități militare permanente ale NATO în flancul estic al Alianței.

Dar unii responsabili occidentali au respins această solicitare, motivând că astfel s-ar încălca Actul Fondator Rusia-NATO.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a evocat marți posibilitatea ca la această reuniune a miniștrilor apărării să se ajungă la un acord privind consolidarea prezenței militare a Alianței în Europa de Est.

Șeful diplomației poloneze a aprecia drept pozitiv acest pas, dar a fost totuși precaut, adăugând că astfel de intenții trebuie 'să se materializeze în fapte concrete'.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

2 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

3 Amănunte / Fotografia a fost făcută luni în biroul premierului / Surse spun că autorul ar fi Ionel Dancă, șeful Ca…

4 Așa o fi? Șeful Cancelariei premierului prins într-o afacere patronată de controversatul șef de la Resurse Min…

5 BREAKING / Președintele interimar al Senatului, pesedistul Cazanciuc, cere CCR să îl scape pe Tăriceanu de cel m…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I