Rusia încearcă din nou să atace terestru Kievul?/Tot cară trupe și tehnică militară în Belarus, lângă granița cu Ucraina...

Rusia încearcă din nou să atace terestru Kievul?/Tot cară trupe și tehnică militară în Belarus, lângă granița cu Ucraina...

Rusia încearcă din nou să atace terestru Kievul?/Tot cară trupe și tehnică militară în Belarus, lângă granița cu Ucraina...

În Belarus au fost observate noi trenuri încărcate cu echipamente militare, inclusiv cu sisteme de artilerie autopropulsate 2C5 Giatsint-S și vehicule de comandă 1B13 și 1B14, care alcătuiesc bateria de artilerie. Cu toate acestea, cel mai important aspect de menţionat nu este legat de mişcările de trupe pe teritoriul Belarusului, ci de faptul că toată tehnica militară nu are însemne militare oficiale - pe acestea a fost stilizat un nou semn tactic în formă de triunghi, scrie defenseromania.ro .

Într-unul dintre materialele video apărute pe reţele de socializare, acest semn este văzut pe majoritatea vehiculelor, inclusiv pe camioane și chiar pe un tractor.

Mass-media ucraineana scrie că trenul care transporta tehnica militară aparține Belarusului, nu Rusiei. Sursa citata precizează că atunci când sunt desfășurate trupe din Federația Rusă în Belarus, sunt folosite vagoanele aparţinând căilor ferate rusești.

Când despre aplicarea unui nou ''însemn tactic'' pe tehnica militară, publicaţia ucraineană DefenseExpress aminteşte că acest lucru a deveni ceva obişnui pentru ruşi şi aminteşte de primele zile ale invaziei ruse cât unităţi mari de trupe ruse aveau stilizate pe vehiculele militare însemne sub forma literelor Z, V, O.

Corpul 3 Armată al Federației Ruse, nou format, avea la începutul agresiunii militare din Ucraina un semn tactic sub forma unui triunghi inversat cu un cerc, dar acesta a fost întâlnit pe un număr mic de vehicule militare

În același timp, pe canalele de Telegram pe care comunica militarii ruşi a apărut o aşa-zisă prezentare mai detaliată a acestui nou insemn tactic, care ar marca de fapt echipamentul militar reperat de Rusia în Belarus.

Dacă informațiile sunt corecte, în mijlocul triunghiului ar trebui să existe un "doi". Simbolistica acestui marcaj, cum ar fi "al doilea front" sau "a doua încercare", este omisă.

În același timp, potrivit declarației oficiale a Ministerului ucrainean al Apărării, un număr mare de trupe ruse au început deja să sosească în Belarus. În înregistrările video oficiale, publicate de ruşi, nu se văd marcaje tactice pe tehnica militară

Dar într-un alt material video, apărut pe reţele de socializare, cu desfășurarea altor unități de artilerie ale armatei belaruse au un însemn tactic similar. De menționat că această desfăşurare de trupe a fost observată la aproximativ 5 km de granița cu Ucraina.

Trebuie remarcat faptul că ieri, 16 octombrie, la Minsk au fost observate mai multe avioane MiG-31, care pot fi purtătoare de rachete "Kinzhal".


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia