Rusia încearcă probabil să creeze grupări militare alternative pentru a înlocui Wagner. Analiza Ministerului britanic al Apărării

Rusia încearcă probabil să creeze grupări militare alternative pentru a înlocui Wagner. Analiza Ministerului britanic al Apărării

Rusia încearcă probabil să finanțeze și să dezvolte companii militare private alternative pentru a înlocui în cele din urmă Grupul Wagner, scrie Ministerului britanic al Apărării în evaluarea sa de marți cu privire la situația războiului din Ucraina.

Luptătorii grupului Wagner au jucat un rol important în luptele din Ucraina FOTO PROFIMEDIA

Comandamentul rus dorește probabil să creeze grupări militare de rezervă asupra cărora să aibă mai mult control în contextul amplelor dispute survenite între Ministerul rus al Apărării și gruparea Wagner și al importantului rol pe care îl are aceasta pe câmpul de luptă din Ucraina.

Totuși, în prezent nicio altă companie militară privată (PMC) cunoscută nu este comparabilă grupării Wagner în ceea ce privește dimensiunea sau puterea de luptă, notează Ministerul britanic al Apărării.

Pe de altă parte, cel mai probabil Moscova consideră că aceste companii militare private sunt utile în Ucraina prin prisma faptului că sunt mai puțin constrânse de nivelul mic de salarizare și de ineficiența armatei regulate.

În plus, comandanții ruși socotesc probabil că pierderile grele în rândul PMC-urilor vor fi mai bine tolerate de societatea rusă în comparație cu cele armatei regulate, mai notează analiștii Ministerului britanic al Apărării.

Șeful grupării Wagner, Evgheni Prigojin, nu s-a sfiit să critice deschis Ministerul rus al Apărării și pe comandantul statului major rus, Valeri Gherasimov, pe care i-a acuzat chiar și de „trădare” după ce s-a plâns că nu primește suficientă muniție pentru luptătorii săi de la Bahmut.

La începutul lunii martie, șefului administrației de ocupație instalate de Moscova în Crimeea, Serghei Aksionov, anunța că o nouă companie militară privată, „Konvoi” , este prezentă pe câmpul de luptă din luptă din Ucraina.

Potrivit unei investigații a publicațiilor iStories și The Insider, compania este relativ nouă, având canalul de Telegram din noiembrie anul trecut. Totuși, anchetatorii de la The Belligcat semnalau încă din 2020 apariția mercenarilor „Konvoi”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA