Rusia înființează un nou district militar, la granița cu Finlanda. Putin: vor fi „probleme” acolo

Rusia înființează un nou district militar, la granița cu Finlanda. Putin: vor fi „probleme” acolo

Vladimir Putin a susținut că intrarea Finlandei în NATO provoacă „probleme” şi a anunţat o întărire militară la frontiera de nord-vest a Rusiei.

Vladimir Putin FOTO EPA-EFE

„Nu erau niciun fel de probleme acolo, dar acum vor fi, pentru că vom înfiinţa districtul militar Leningrad şi vom concentra acolo un anumit număr de unităţi”, a declarat Putin într-un interviu transmis la televiziunea publică rusă, potrivit Agerpres .

Liderul de la Kremlin a mai susținut că occidentalii au fost cei care „au antrenat Finlanda în NATO”, în condiţiile în care „toate diferendele, inclusiv cele teritoriale de la mijlocul secolului XX, sunt de mult reglementate”.

Relaţiile dintre Rusia şi Finlanda, care au o frontieră comună de 1.340 kilometri, s-au deteriorat considerabil după declanșarea invaziei ruse din Ucraina, la 24 februarie 2022, act care a determinat Finlanda să se alăture NATO pentru a nu avea aceeași soartă.

Joi, Finlanda a anunţat din nou închiderea completă a graniţei cu Rusia, la câteva ore după redeschiderea a două puncte de trecere, acuzând regimul de la Moscova că se dedă unui război hibrid cu migranți ilegali.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?