Rusia insinuează că Suedia are „ceva de ascuns” în cazul exploziilor de la gazoductele Nord Stream

Rusia insinuează că Suedia are „ceva de ascuns” în cazul exploziilor de la gazoductele Nord Stream

Ministerul rus de Externe insinuează că Suedia are „ceva de ascuns” în legătură cu exploziile care au avariat gazoductele Nord Stream anul trecut.

FOTO Shutterstock

Nemulțumită că autoritățile suedeze refuză să împărtășească informații despre investigațiile lor asupra expoziilor misterioase de la gazoductele Nord Stream, Moscova insistă să obțină detalii despre anchetă.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept „derutant” refuzul Suediei de a împărtăși informații cu Rusia. Mai mult, ea susține că Moscova are dreptul să cunoască detalii despre anchetele desfășurate de suedezi și danezi.

„Poate că anchetatorii ruşi, desfăşurând o anchetă obiectivă, ar fi putut ajunge la o concluzie incomodă despre cine a comis acest act de sabotaj, de terorism. Despre cine a gândit asta şi cine a pus în practică”, a spus Zaharova, insistând că autoritățile suedeze „au ceva de ascuns”.

Suedia şi alţi state europene afirmă că exploziile de la Nord Stream au avut loc în urma unor act comise comise în mod deliberat, dar nu au indicat vreun responsabil.

Fără a prezenta dovezi, Moscova susține că este vorba de un act de sabotaj comis de Occident.

Gazoductul Nord Stream 2, conceput pentru a transporta gaz rusesc spre Germania, a fost finalizat în septembrie 2021. Totuși, acest gazoduct nu a fost dat în exploatare, Berlinul renunțând la certificarea sa cu doar câteva zile înainte ca Moscova să-şi trimită trupele în Ucraina, relatează Reuters.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”