Rusia instituie sancţiuni împotriva a 90 de americani şi canadieni, între care Mark Zuckerberg şi Kamala Harris

Rusia instituie sancţiuni împotriva a 90 de americani şi canadieni, între care Mark Zuckerberg şi Kamala Harris

Rusia a interzis joi intrarea pe teritoriul său a 29 de personalităţi americane, între care patronul Meta, Mark Zuckerberg, şi vicepreşedinta americană Kamala Harris, drept reacţie la sancţiunile împotriva Moscovei legate de invadarea Ucrainei, relatează AFP.

În plus, 61 de personalităţi canadiene, majoritatea responsabili guvernamentali sau militari, sunt de asemenea vizaţi de această măsură.

Aceşti cetăţeni americani şi canadieni "au interdicţie de intrare în Rusia pentru o perioadă nedeterminată", a anunţat Ministerul Afacerilor Externe în două comunicate care prezintă numele persoanelor vizate.

Pe lista americanilor sancţionaţi se află mai mulţi responsabili guvernamentali, precum adjuncta ministrului apărării Kathleen Hicks şi purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

De asemenea, pe listă se află mai multe figuri de prim-plan din lumea finanţelor, precum puternicul manager al Bank of America, Brian Moynihan, şi din industria de apărare, precum şefa consorţiului Northrop Grumman, Kathy Warden.

Sunt vizate şi mai multe personalităţi din rândul media, precum George Stephanopoulos, co-prezentator al emisiunii matinale a canalului ABC "Good Morning America", şi David Ignatius, editorialist la Washington Post.

Diplomaţia rusă explică măsurile împotriva acestor "jurnalişti şi experţi" acuzându-i că apără o "agendă rusofobă".

De partea canadiană, pe listă se află directorul de comunicare al premierului Justin Trudeau, Cameron Ahmad, şi comandantul forţelor speciale, Steve Boivin.

Anterior, Rusia a instituit deja sancţiuni împotriva a sute de personalităţi americane şi canadiene, între care preşedintele american Joe Biden şi premierul canadian Justin Trudeau, în replică la măsurile punitive adoptate de ţările lor împotriva Moscovei.

Ofensiva militară declanşată pe 24 februarie de Rusia împotriva Ucrainei a suscitat indignare internaţională şi o ploaie de sancţiuni economice împotriva Moscovei.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...