Rusia intenționează să-și lanseze propriul sistem de operare pentru smartphone-uri, până la sfârșitul anului

Rusia intenționează să-și lanseze propriul sistem de operare pentru smartphone-uri, până la sfârșitul anului

Aleksey Kalinin, șeful consiliului de administrație al grupului de companii, Aquarius, care se ocupă de proiect, a precizat că o astfel de mișcare necesită investiții mari.

Foto: Shutterstock

Grupul de companii Aquarius poate prezenta mai multe dispozitive mobile bazate pe sistemul de operare (OS) Aurora până la sfârșitul anului. Alexei Kalinin, șeful consiliului de administrație al Aquarius, a vorbit despre acest lucru într-un interviu pentru Forbes .

Noua linie de dispozitive mobile bazate pe sistemul de operare Aurora va include mai multe modele de laptopuri, tablete și smartphone-uri, a menționat Kalinin. El a adăugat că un astfel de proiect necesită o investiție mare, dar speră ca firma să poată prezenta o parte din linie înainte de Anul Nou, scrie revista.

Aquarius intenționează să ocupe aproximativ 20% din piața rusă de dispozitive de consum în termen de trei ani. „Dacă nu ne propunem o astfel de cotă, va fi inutil”, a spus Kalinin.

Despre OS „Aurora”

Aurora este primul sistem de operare mobil intern dezvoltat pe baza Sailfish OS, un sistem de operare open source de la compania finlandeză Jolla, creat de foști angajați Nokia. „Aurora” poate fi instalată pe orice dispozitiv mobil, a trecut cu succes testele de certificare ale Serviciului Federal de Securitate al Rusiei, este înregistrată de Rospatent și înscrisă în registrul software-ului intern.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?