Rusia îşi consolidează baza din Tadjikistan cu rachete ghidate antitanc (agenţii de presă ruse)

Rusia îşi consolidează baza din Tadjikistan cu rachete ghidate antitanc (agenţii de presă ruse)

Rusia îşi consolidează baza sa militară din Tadjikistan cu rachete ghidate antitanc de tipul "Kornet", a relatat marţi agenţia de presă rusă Interfax, citând comandamentul Districtului militar Centru, pe fondul instabilităţii din Afganistanul vecin, potrivit Reuters.

"Un lot de rachete ghidate antitanc de tipul Kornet a intrat în serviciu în cadrul unităţii de artilerie de la Baza nr.201 rusă din Tadjikistan", a anunţat biroul de presă al Districtului militar Centru, citat de agenţia de presă oficială rusă TASS.

Rachetele "Kornet" sunt destinate să distrugă tehnică blindată, ţinte aeriene, inclusiv elicopterele şi drone. Acest tip de rachetă, cu rază maximă de acţiune de 5,5 km şi minimă de 100 m, este dirijat spre ţintă de un fascicul laser.

Baza nr.201 rusă din Tadjikistan - una dintre cele mai mari facilităţi ruse în străinătate - compusă din unităţi motorizate, de tancuri, artilerie, recunoaştere, apărare antiaeriană şi antichimică - este desfăşurată în două oraşe ale acestei republici din Asia Centrală- capitala tadjikă Duşanbe şi Bohtar.

Recent, în regiune a avut loc un amplu exerciţiu ruso-tadjiko-uzbek la care au participat peste 1.000 de militari ruşi.

Moscova a promis sprijin, în special în livrări de arme, Tadjikistanului, care face parte din Organizaţia Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC), o alianţă militară regională condusă de Rusia, în cazul revărsării violenţelor din Afganistan peste graniţa tadjikă, potrivit presei ruse. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Situație explozivă la vârful Armatei Rusiei

2 ULTIMA ORĂ Prima „decapitare” la vârful Armatei Rusiei după „măcelul” din Crimeea!

3 Canalul rus „General SVR: Putin a recunoscut cu ușile închise eșecul din Ucraina. Planul prin care încearcă un „haos controlat”

4 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

5 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!