Rusia: Lansare de succes a rachetei Soiuz care transportă sonda Luna-25 spre Lună Video

Rusia: Lansare de succes a rachetei Soiuz care transportă sonda Luna-25 spre Lună Video

Federația Rusă a lansat o rachetă Soiuz care poartă sonda Luna-25, prima astfel de misiune în 47 de ani .

Lansare rachetă de către agenția spațială Roscosmos FOTO: Shutterstock

Racheta cu sonda la bord a fost lansată, conform programului, la 02:10 ora Moscovei de pe cosmodromul Vostocini din regiunea Amur, potrivit imaginilor transmise în direct de agenția spațială rusă Roscosmos.

Misiunea va filma aselenizarea sondei pentru a permite cercetătorilor să studieze în detaliu proprietățile regolitului , rezistența solului și alte caracteristici esențiale ale structurii Lunii. Aceste date urmează să permită aselenizări mai precise pentru misiuni viitoare și vor contribui la o planificare mai eficientă a obiectivelor științifice.

Sonda rusească Luna-25 va ajunge pe orbita Lunii în cinci zile, unde va rămâne apoi între trei și șapte zile pentru a selecta locul optim de aselenizare. Potrivit unei surse din cadrul agenției Roscosmos contactată de AFP, se preconizează că aselenizarea va avea loc în aproprierea datei de 21 august, scrie Agerpres.

"Suntem ghidaţi de ambiţia înaintaşilor noştri de a merge mai departe, în pofida dificultăţilor şi a încercărilor externe de a ne împiedica să facem acest lucru", a promis preşedintele Vladimir Putin anul trecut, la Vostocini, adaugă sursa citată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?