Rusia lansează viza electronică pentru a impulsiona turismul afectat de invadarea Ucrainei

Rusia lansează viza electronică pentru a impulsiona turismul afectat de invadarea Ucrainei

Ministerul rus de Externe a adoptat marţi măsuri pentru a facilita călătoriile oamenilor de afaceri şi turiştilor, prin lansarea unui site pentru vize electronice valabile până la 16 zile într-o perioadă de 60 de zile, notează DPA, citată de Agerpres.

Catedrala Sfantul Vasile din Moscova. FOTO Shutterstock

Opţiunea este disponibilă pentru cetăţenii din 55 de ţări, inclusiv state membre ale Uniunii Europene şi ţări asiatice, la un cost de 52 de dolari.

Măsura a fost luată cu scopul de a promova turismul şi o perspectivă mai bună asupra Rusiei. Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat viza electronică în 2018, dar planurile au fost întârziate de pandemia de coronavirus.

Datorită acestei măsuri, procedura laborioasă de obţinere a unei vize nu va mai fi necesară pentru mulţi turişti. În locul documentaţiei tipărite, aplicaţia poate fi încărcată online, cu confirmare prin e-mail după ce cererea a fost verificată.

Măsura este în conformitate cu practica din alte ţări.

Avertismente

Un avertisment rămas în vigoare pe site-ul Ministerului german de Externe atrage atenţia asupra călătoriilor în Rusia. Cetăţenii germani şi persoanele cu cetăţenie germano-rusă riscă să fie arestate arbitrar, se arată în textul avertismentului.

Raportul notează „atacuri repetate cu drone" în ţară, inclusiv la Moscova, şi avertizează cu privire la posibile atacuri asupra infrastructurii de transport, în special traficul feroviar.

Ocoluri prin Turcia, Armenia sau Georgia

În urma invaziei ruse din Ucraina, zborurile directe către Rusia de pe aeroporturile din UE au fost oprite. Cei care vor să călătorească în Rusia cu avionul trebuie să facă ocoluri prin Turcia , Armenia sau Georgia. Călătoria terestră prin Finlanda şi Polonia rămâne posibilă.

Călătorii sunt supuşi unor controale stricte la frontieră şi există limite privind transportul de numerar. Cardurile bancare occidentale nu mai funcţionează la bancomatele ruseşti.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat