Rusia: Ministrul pentru Situaţii de Urgenţă a murit în timpul unui antrenament

Rusia: Ministrul pentru Situaţii de Urgenţă a murit în timpul unui antrenament

Ministrul rus pentru Situaţii de Urgenţă, Evgheni Zinitcev, un fost ofiţer din serviciul de pază al preşedintelui Vladimir Putin, a murit în timp ce salva o persoană la un antrenament, a anunţat miercuri ministerul său, potrivit AFP.

În vârstă de 55 de ani, ministrul "a murit tragic în timpul serviciului, la Norilsk, în cursul unui exerciţiu interministerial de protecţie a zonei arctice, salvând viaţa unei persoane", a precizat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă pentru agenţia oficială de presă Tass.

Zinitcev "se afla pe marginea unei stânci cu un operator video care a alunecat şi a căzut în apă", a precizat pe canalul său de Telegram Margarita Simonian, redactor şef al postului de televiziune pro-Kremlin RT.

"Nimeni nu a avut timp să înţeleagă ce se întâmplă în momentul în care Zinitcev a sărit în apă după bărbatul care a căzut şi s-a lovit de stânci", a mai spus ea.

Intervievat de presă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că şeful statului a fost informat despre acest accident.

Ministru din 2018, oficialul şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei în cadrul diferitelor servicii de securitate ruse, în special în serviciul însărcinat cu gărzile de corp ale preşedintelui Vladimir Putin, conform biografiei sale publicată de agenţiile de presă ruse.

Zinitcev a servit şi în KGB, în ultimii ani ai URSS. Apoi, în 1991, a intrat în serviciul de protecţie a personalităţilor (FSO).

Începând cu 2006, el a activat în serviciul de securitate al preşedinţilor Vladimir Putin şi Dmitri Medvedev.

În 2014, a devenit şeful adjunct al departamentului de luptă împotriva terorismului al serviciilor de informaţii (FSB).

Din 2016 şi până la numirea sa la conducerea Ministerului pentru Situaţii de urgenţă în 2018, Zinitcev a ocupat postul cheie de director adjunct al FSB. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /