Rusia negociază cu „țări terțe” achiziția de muniție, susține Ucraina. Valurile de atacuri cu rachete, plănuite

Rusia negociază cu „țări terțe” achiziția de muniție, susține Ucraina. Valurile de atacuri cu rachete, plănuite

Rusia face demersuri în vederea achiziționării de muniție din alte țări și plănuiește transporturi suplimentare de echipamente prin Belarus, în contextul în care încearcă să oprească contraofensiva ucraineană și să-și mențină liniile de apărare în teritoriile ocupate, relatează Ukrainska Pravda.

Rusia a lansat luni o ploaie de rachete asupra orașelor ucrainene majore FOTO Profimedia

Conducerea Federației Ruse face demersuri să identifice resurse suplimentare pentru a continua să poarte războiul. În acest moment, sunt în curs negocieri cu țări terțe pentru achiziția de proiectile de artilerie, bombe lansate din mortiere și componente pentru sisteme de lansatoare de rachete.

Depozitele militare și arsenalul Republicii Belarus sunt în continuare o sursă de aprovizionare. Există planuri ca în viitorul apropiat să fie transferate alte 13 trenuri de muniție, dar și alte materiale și echipament tehnic către teritoriul Rusiei”, a transmis pe contul de Facebook pe 9 octombrie Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Grupare comună de trupe între Rusia și Belarus

Liderii belarus și rus Alexandr Lukașenko și Vladimir Putin, au convenit să desfășoare o grupare regională comună de trupe, informează rosZMI.

Potrivit lui Lukașenko, la baza acestei grupări regionale vor fi trupele din Belarus.

În legătură cu escaladarea la granița de vest, am convenit asupra desfășurării unei grupări regionale a Federației Ruse și a Republicii Belarus... Baza (am spus întotdeauna asta) a acestei grupări este armata, Forțele Armate ale Republicii Belarus”, a menționat el.

Lukașenko a adăugat că formarea acestui grup a început de două zile. „Mi s-a dat ordinul să începem să formăm acest grup”, a clarificat președintele Belarusului.

Am spus deja că Ucraina nu doar contemplă, ci planifică lovituri pe teritoriul Belarusului. Bineînțeles, ucrainenii nu au deloc nevoie de acest lucru. De ce ar avea nevoie să deschidă un al doilea front la granița noastră? Aceasta este o nebunie din punct de vedere militar. Cu toate acestea, procesul a început. Ei sunt împinși de stăpânii lor să declanșeze un război împotriva Belarusului pentru a ne atrage în conflict” a mai declarat liderul de la Minsk.

Serviciile secrete ucrainene avertizează că Vladimir Putin încearcă să atragă Belarus într-un război deschis cu Ucraina. Concomitent, conform serviciilor militare de informații ale Kievului, Belarus are mobilizate la granița cu Ucraina 6 batalioane, care totalizează 6.000 de militari, informează Kyiv Independent. Ucrainenii au sous că unele atacuri de astăzi asupra orașelor ucraienne au venit de pe teritoriul Belarusului.

Rusia a bombardat Kievul și orașe mari din toată Ucraina

Rusia a lansat luni o campanie de bombardamente asupra infrastructurii energetice a Ucrainei, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Ei vor (să provoace) panică şi haos, vor să distrugă sistemul energetic” al Ucrainei, a afirmat Zelenski., precizând că „zeci de rachete" şi drone iraniene Shahed au vizat Ucraina de la nord la sud şi de la est la vest, lovind capitala Kiev, precum şi regiunile Hmelniţki, Liov, Dnipro, Viniţa, Zaporojie, Sumî, Harkov şi Jitomir.

Ministerul rus al Apărării a transmis că a lovit „toate țintele desemnate” în atacul masiv cu rachete din această dimineață asupra infrastructurii militare, de comunicații și energetice ucrainene.

Rusia a declarat că obiectivele atacurilor cu rachete au fost atinse în ceea ce este considerat a fi unul dintre cele mai mari atacuri coordonate împotriva Ucrainei de la începutul războiului.

Ucraina a acuzat Rusia că loviturile cu rachete au fost deliberat programate la ore de vârf pentru a ucide cât mai mulți oameni.

Valul de atacuri cu rachete a fost prevăzut

Rusia plănuia un val de atacuri cu rachete asupra orașelor ucrainene încă de la începutul lunii octombrie, a afirmat serviciul de informații militare ucrainean.

„Potrivit serviciilor de informații militare ale Ucrainei, forțele de ocupație rusești au primit instrucțiuni de la Kremlin pentru a pregăti lovituri masive cu rachete asupra infrastructurii civile din Ucraina pe 2 și 3 octombrie', a declarat într-un comunicat serviciul de informații din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării.

Dmitri Medvedev cere "dezmembrarea totală” guvernului ucrainean

Fostul președinte și prim-ministru al Rusiei, Dmitri Medvedev, a făcut apel la "desființarea completă a regimului politic ucrainean".

„Primul episod a fost jucat. Vor mai fi și altele”, a spus el în urma atacurilor cu rachete din această dimineață din Ucraina.

„Scopul acțiunilor noastre viitoare, în opinia mea, ar trebui să fie dezmembrarea completă a regimului politic din Ucraina”, a avertizat Medvedev, vicepreședintele consiliului de securitate al Rusiei, într-un mesaj transmis pe canalul său de Telegram.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”