Rusia negociază să vândă petrol în Asia cu prețuri sub nivelul pieței

Rusia negociază să vândă petrol în Asia cu prețuri sub nivelul pieței

Rușii încearcă să-și vândă petrolul în Asia cu prețuri mult mai mici față de nivelul pieței. Aceștia poartă discuții cu mai multe țări din Asia pentru a încheia contracte pe perioade lungi de timp în schimbul unor discounturi considerabile.

Rezervoare de petrol Foto Shutterstock

Mai multe țări din Asia ar putea beneficia de reduceri foarte mari chiar și de până la 30%. Acest lucru poate semnala faptul că Rusia caută modalități de a contracara discuțiile pe care SUA și statele membre ale grupului G7 le-au avut privind impunerea unui preț maxim pentru importurile de țiței rusesc.

Potrivit analiștilor, aceasta ar putea fi o campanie a conducerii de la Moscova de a încerca să găsească mai mulți cumpărători după ce UE a impus embargo asupra petrolului său, relatează Hotnews .

Ministrul indonezian al Turismului a confirmat că Rusia a oferit Indoneziei petrol cu 30% mai ieftin decât pe piețele internaționale, într-o postare pe Instagram. Momentan, guvernul de la Jakarta ar fi îngrijorat de posibile sancțiuni din partea SUA, dacă ar lua petrol de la ruși.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...