Rusia nu e capabilă să desfășoare operațiuni complexe și la scară largă. Evaluare dură a Ministerului britanic al Apărării

Rusia nu e capabilă să desfășoare operațiuni complexe și la scară largă. Evaluare dură a Ministerului britanic al Apărării

În evaluarea publicată, vineri dimineață, ministerul britanic al Apărării anunță că luptele grele continuă în sudul Ucrainei, înregistrându-se inclusiv atacuri în orașul Energodar, în apropiere de centrala nucleară Zaporojie, controlată de ruși.

Rusia desfășoară exercițiile militare „Vostok” 2022. FOTO Profimedia

Trupele ruse au început exerciții militare comune, numite Vostok-2022, alături de mai mulți militari din mai multe țări vecine sau aliate cu Moscova, precum China, Belarus, Siria și India, din dorința Rusiei de a demonstra lumii că este o putere militară, conform ministerului britanic al Apărării.

Exercițiile militare strategice se vor desfășura în perioada 1-5 septembrie, acestea având loc la fiecare patru ani în estul îndepărtat al Rusiei.

În ciuda faptului că Rusia a declarat că 50.000 de militari vor participa la exerciții, este puțin probabil ca mai mult de 15.000 de soldați să fie implicați în acest an, se arată în evaluare.

Totodată, în evaluare este menționat faptul că performanța militară a Rusiei în Ucraina a subliniat faptul că exercițiile strategice ale Moscovei, precum Vostok, nu au reușit să sprijine capacitatea armatei de a desfășura operațiuni complexe și la scară largă.

Conform ministerului britanic al Apărării, exercițiile militare comune se desfășoară după un scenariu stabilit și urmăresc să impresioneze liderii ruși și publicul internațional.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante