Rusia nu va mai participa la activitatea Consiliului Europei, a anunţat Moscova

Rusia nu va mai participa la activitatea Consiliului Europei, a anunţat Moscova

În urma suspendării Rusiei din Consiliul Europei, Moscova nu mai vrea să participe la activitatea organizaţiei, a anunţat joi Ministerul Afacerilor Externe rus, informează AFP.

"Rusia nu va participa la transformarea celei mai vechi organizaţii a Europei de către NATO şi UE, care o urmează în mod obedient, într-o altă platformă pentru dominaţia şi narcisismul Occidentului. Ei vor trebui să se distreze comunicând unii cu alţii, fără Rusia", se spune în comunicatul ministerului rus.

"Retragerea din Consiliul Europei presupune de asemenea retragerea din toate mecanismele", a declarat la rândul său purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit agenţiei de presă Interfax, întrebat dacă acest comunicat al Ministerului de Externe rus s-a referit şi la activitatea Curţii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg, ale cărei hotărâri nu vor mai fi respectate de Rusia.

Statele care se opun Rusiei vor abuza de majoritatea lor în Comitetul de Miniştri cu reprezentanţi ai celor 47 de state membre şi astfel vor continua "distrugerea" Consiliului Europei, a adăugat Ministerul Afacerilor Externe rus.

Federaţia Rusă s-a plâns în mod repetat de presupusă discriminare.

Consiliul Europei a reacţionat deja cu două săptămâni în urmă la atacul rus asupra Ucrainei, suspendând-o din organizaţie, iar această decizie a fost considerată una istorică. Rusia şi-a pierdut în mod temporar drepturile de reprezentare în organizaţia cu sediul la Strasbourg.

Însă Rusia va rămâne oficial membru al organizaţiei până la sfârşitul anului financiar, au subliniat politicieni de la Moscova.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...