Rusia, o nouă „victorie”/„Aruncați în mașina de tocat carne”/O unitate de elită a GRU a suferit pierderi grele în Ucraina

Rusia, o nouă „victorie”/„Aruncați în mașina de tocat carne”/O unitate de elită a GRU a suferit pierderi grele în Ucraina

O unitate de elită a spionajului militar rusesc (GRU) a suferit pierderi grele în Ucraina, cel mai probabil trei sferturi din efectivul său mobilizat în țara invadată de soldații lui Vladimir Putin, transmite BBC.

Unitatea de elită în cauză se numește Brigada a 3-a Spețnaz. Asemenea altor unități ale forțelor speciale rusești, numărul exact al membrilor Brigăzii a 3-a Spețnaz este clasificat.

Dar, conform unui calcul făcut de BBC în funcție de numărul de morți al brigăzii stabilit din surse directe și indirecte, precum și a ratei probabile de uzură, concluzia este că această unitate de elită a pierdut 75% din efectivul său desfășurat în Ucraina pentru misiuni de recunoaștere. Potrivit BBC, cel puțin 56 de membri ai acestei brigăzi au fost uciși în cele șapte luni și jumătate de război în Ucraina.

Într-un dialog cu BBC, sora unui soldat mort estimează că numărul decedaților ar putea fi mai mare. „Vă așteptați ca ei să vorbească despre astfel de lucruri?”, a întrebat ea.

Brigada a 3-a Spețnaz din cadrul GRU ar fi suferit cele mai mari pierderi în timpul retragerii din Lîman, un oraș din regiunea Donețk eliberat săptămâna trecută de armata ucraineană.

În urma unor dezvăluiri făcute de rude ale unor soldați, BBC Rusia a constatat că cel puțin 9 membri ai brigăzii au murit în timp ce încercau să reziste contraofensivei ucrainene din Lîman.

„Întreaga Brigadă a 3-a Spețnaz a fost făcută praf, aruncată în mașina de tocat carne”, a declarat o rudă a unui soldat care a fost citată într-o postare publicată pe platforma de socializare VKontakte.

Înainte de Lîman, cea mai grea pierdere în cadrul Brigăzii a 3-a Spețnaz cunoscută public într-o bătălie s-a produs în primele zile ale invaziei ruse în Ucraina, fiind estimată la patru morți. Unul dintre cei patru membri uciși atunci era ofițer.

Pierderea acestor militari instruiți la cele mai înalte standarde este destul de problematică pentru armata rusă, deoarece înlocuirea lor este foarte costisitoare.

Presa de stat și bloggerii militari care susțin Kremlinul evită subiectul implicării forțelor GRU în Ucraina, ceea ce întârzie apariția informațiilor despre decesele constate în rândul lor, notează BBC.

În opinia unor experți militari, forțele speciale rusești suferă pierderi mari din cauza faptului că sunt forțate să îndeplinească misiuni în afara atribuțiilor lor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Roubini avertizează / „Mama tuturor crizelor economice se profilează și nu va fi nimic de făcut în privința asta”

2 Date care dau de gândit / Rusia a scos din depozite ce avea mai bun, dar încă mai are resurse pentru încă doi ani de război

3 „Wow, sexul din filme este foarte real”

4 VIDEO Momente de stupoare la Budapesta! / „A fost ca și cum suveranitatea Ungariei a fost cedată chinezilor”

5 VIDEO Aceste imagini bizare sunt din Germania...