Rusia: Opozantul Aleksei Navalnîi denunţă blocarea conturilor sale bancare

Rusia: Opozantul Aleksei Navalnîi denunţă blocarea conturilor sale bancare

Opozantul Aleksei Navalnîi a denunţat marţi blocajul din Rusia asupra conturilor sale bancare şi ale membrilor familiei sale, o măsură legată, în opinia sa, de o anchetă care vizează organizaţia sa de luptă împotriva corupţiei, relatează AFP.

"Toate conturile mele au fost blocate", a scris Navalnîi pe Twitter, adăugând că şi conturile soţiei, ale celor doi copii ai săi şi ale părinţilor au fost vizate de o măsură similară.

"Nu este agreabil, nu vrea să ascund asta", a continuat el pe blogul său, denunţând în special faptul că părinţii săi nu au putut să îşi primească pensiile şi că fiica sa, care studiază în SUA, nu mai are bani la dispoziţie.

Purtătoarea de cuvânt a opozantului, Kira Iarmici, a declarat pentru AFP că această decizie de îngheţare a conturilor este legată de ancheta pentru "spălare de bani" aflată în prezent în desfăşurare împotriva Fondului de luptă împotriva corupţiei (FBK), creat de opozant.

Deschisă în august de justiţia rusă, ancheta a dus deja la blocarea conturilor FBK şi la mai multe valuri de percheziţii la birourile organizaţiei în septembrie-octombrie şi la însăşi locuinţa opozantului în decembrie.

Joi, Aleksei Navalnîi a denunţat dorinţa puterii de a încerca să îl sufoce financiar într-un moment în care autorităţile traversează o perioadă de tensiuni. "Teama lor (...) este de aşa natură încât simt nevoia de a strangula (FBK) pe toate fronturile, fără a se gândi la impresia pe care o lasă", a scris el pe blogul său.

Ivan Jdanov, un colaborator apropiat al lui Navalnîi, a declarat că şi conturile sale bancare familiale au fost blocate.

FBK a devenit cunoscut prin succesul video-urilor sale care denunţă îmbogăţirea personală a unor responsabili politici ruşi de prim-plan. Înregistrarea sa video în care fostul premier Dmitri Medvedev era acuzat că se află la conducerea unui imperiu imobiliar a totalizat aproape 34 de milioane de vizualizări pe YouTube. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…