Rusia: Peste 100 de arestări după o manifestaţie a opozanţilor (ONG)

Rusia: Peste 100 de arestări după o manifestaţie a opozanţilor (ONG)

Peste 100 de persoane au fost arestate miercuri seară, după o acţiune a opoziţiei în centrul Moscovei, potrivit ONG-ului OVD-Info, care este specializat în monitorizarea manifestaţiilor în Rusia, relatează AFP.

În total, 103 persoane au fost arestate, potrivit sursei citate, după acest miting neautorizat împotriva unei revizuiri a Constituţiei care acordă, în special, preşedintelui rus Vladimir Putin dreptul de a rămâne la putere până în 2036.

Potrivit unor reporteri AFP, protestatari şi jurnalişti au fost arestaţi pe o stradă din centrul capitalei ruse, după o manifestaţie în Piaţa Puşkin.


Foto: (c)Tatyana Makeyeva/REUTERS


Agenţia de presă rusă TASS, citând surse ale poliţiei, a indicat că peste 100 de persoane au fost arestate şi duse la secţii de poliţie.

O deputată a opoziţiei, Iulia Galiamina, a anunţat pe Facebook că a fost arestată împreună cu fiica sa la Moscova.

Protestatarii au mers să-şi depună semnăturile pentru un posibil recurs la Curtea Supremă împotriva unei revizuiri a Constituţiei ruse.

După un vot organizat la sfârşitul lunii iunie şi începutul lunii iulie, această reformă a fost aprobată de aproape 78% dintre alegători, potrivit rezultatelor oficiale, dar opoziţia a denunţat fraude masive. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...