Rusia: Pilotul militar ucrainean Nadia Savcenko a intrat într-o grevă a foamei și setei (avocat)

Rusia: Pilotul militar ucrainean Nadia Savcenko a intrat într-o grevă a foamei și setei (avocat)

Pilotul militar ucrainean Nadia Savcenko, împotriva căreia Parchetul militar rus a cerut 23 de ani de închisoare pentru uciderea a doi jurnaliști ruși în estul separatist al Ucrainei, a intrat într-o grevă a foamei și setei, a anunțat unul dintre avocații săi, citat joi de AFP.

"Parchetul rus a anunțat în mod subit amânarea procesului pentru 9 martie și nu i-a dat Nadiei Savcenko dreptul ultimei declarații. În semn de protest, ea a intrat începând de astăzi în greva foamei și a setei", a declarat avocatul Nikolai Polosov. "Mâine dimineață ne vom duce să o vedem și vom face tot posibilul să o convingem să nu intre în grevă, pentru că nimeni nu poate supraviețui fără să mănânce și să bea apă mai mult de cinci zile", a continuat acesta.

"Nadia Savcenko este o femeie de cuvânt și dacă a promis ceva, își va ține promisiunea", a mai spus Polosov, exprimându-și temerea că tânăra femeie nu va supraviețui până în 9 martie, data reluării procesului său, la finalul căruia ea trebuie să ia cuvântul pentru ultima dată, înainte ca tribunalul să se retragă pentru deliberare.

Nadia Savcenko a mai fost într-o grevă a foamei de peste 80 de zile, până în martie 2015, pentru a protesta împotriva detenției sale, însă acum este pentru prima dată când ea intră și într-o grevă a setei.

Parchetul rus a cerut miercuri 23 de ani de închisoare pentru pilotul militar ucrainean Nadia Savcenko. Arestată la începutul lui iulie 2014 pe teritoriul rus, potrivit Moscovei, Savcenko îi acuză la rândul său pe rebelii proruși din estul Ucrainei că au capturat-o pe teritoriul ucrainean și au predat-o autorităților ruse.

Kievul și Occidentul au făcut de nenumărate ori apel către autoritățile ruse să o elibereze pe tânăra femeie, care a fost aleasă în mod simbolic în țara sa deputat din partea partidului fostului premier Iulia Timoșenko.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

3 Așa o fi?

4 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

5 Cine este proprietarul din acte al mașinii de 380.000 € pe care o conduce Loredana Chivu?!