Rusia: Poliția a găsit dovezi de fraude la alegerile parlamentare

Rusia: Poliția a găsit dovezi de fraude la alegerile parlamentare

Poliția rusă a anunțat luni că a găsit dovezi de fraude la o secție de votare de unde agenția de presă Reuters relatase despre nereguli în timpul alegerilor parlamentare din 18 septembrie.

O unitate de poliție din regiunea Mordovia a scris agenției că a cercetat și a găsit indicii de fraude care intră sub incidența legilor penale, în secția de votare respectivă. Mai exact, ar fi vorba de infracțiunea de falsificare a rezultatelor alegerilor.

Dosarul a fost înaintat Comitetului de Anchetă, autoritatea de stat care va decide dacă se deschide un dosar penal.

Rusia este sensibilă la acuzațiile de fraude electorale, notează Reuters, iar scrisoarea menționată este prima recunoaștere oficială a posibilității unor fraude. Anterior, oficialitățile electorale declaraseră Reuters că relatările agenției nu sunt susținute de dovezi.

Reuters a trimis reporteri în 11 secții de votare din centrul și vestul Rusiei. Aceștia au relatat despre neconcordanțe la numărarea voturilor, voturi multiple, introducerea de buletine suplimentare în urne și alte nereguli. În secția nr. 591 din Saransk, capitala regiunii Mordovia (la sud-est de Moscova), reporterii au numărat 1172 de alegători, iar în evidențele oficiale figurează 1756 de voturi exprimate. Un reporter Reuters a fost înregistrat provizoriu și a votat cu un alt partid decât Rusia Unită, care îl susține pe președintele Vladimir Putin. La numărătoare, nu s-a înregistrat niciun vot pentru partidul cu care a votat ziaristul.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…