Rusia: Proteste ale susţinătorilor lui Aleksei Navalnîi, aşteptate duminică în întreaga ţară

Susţinătorii lui Aleksei Navalnîi, principalul oponent al Kremlinului, intenţionează să organizeze duminică proteste în întreaga Rusie, cerând boicotarea viitoarelor alegeri prezidenţiale, relatează dpa.

Navalnîi, care de mai mulţi ani conduce o puternică mişcare de protest alimentată de criticile la adresa corupţiei endemice din cadrul eşaloanelor superioare ale administraţiei, a fost declarat ineligibil pentru alegerile prezidenţiale din 18 martie, în care Vladimir Putin este considerat marele favorit.

Autorităţile electorale din Rusia au stabilit că Aleksei Navalnîi nu poate candida la scrutinul din luna martie din cauza unei condamnări anterioare pentru infracţiuni financiare, pentru care a primit o pedeapsă cu suspendare.

Oponent recunoscut şi ferm al preşedintelui Vladimir Putin, Navalnîi a negat orice neregulă şi a spus despre acuzaţiile împotriva sa că au fost fabricate pentru a i se compromite ambiţiile politice. El a fost de asemenea reţinut de mai multe ori pentru încălcarea regulilor privind organizarea de adunări publice.

Autorităţile locale din Moscova au declarat vineri că nu a fost aprobată o astfel de demonstraţie în capitală şi a ameninţat cu acţiuni în justiţie împotriva lui Navalnîi, conform unor comentarii apărute în media oficiale.

Echipa de campanie a lui Navalnîi a afirmat vineri că mai mulţi membri ai săi au fost reţinuţi în patru oraşe din ţară. "Boicotul nostru a devenit un adevărat coşmar pentru Kremlin", a afirmat organizaţia pe Twitter.

 

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Fostul șef al Departamentului Analiză din SRI anunță explozia COVID-19 în România

2 Turcescu anunță iminenta săltare a Gabrielei Firea!

3 Nou cutremur în PSD! Aproape toată Organizația Ilfov a trecut la PNL, cu primari cu tot!

4 Scandal de hărțuire sexuală la vârful PMP

5 Cum ies la iveală epoleții la PSD!!! Tatăl lui Mihai Tudose, confirmat cu coronavirus, este internat la Spital…